U MIKINU ODBRANU STAJE 436 SVEDOKA? 'Svi znaju šta mu se stavlja na teret i hoće da svedoče!'

Zoran Jakovljević, advokat Miroslava Mike Aleksića, koga je do sada ukupno osam devojaka optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje u njegovoj školi glume "Stvar srca", rekao je da se čak 436 svedoka ponudilo da svedoči u Mikinu korist.

-Nije tačno da će odbrana predložiti da se u istrazi sasluša 200 svedoka, već je taj broj mnogo veći. Do sada se ponudilo čak 436 svedoka, koji imaju saznanja o tome šta se Aleksiću stavlja na teret i koji hoće da svedoče- rekao je Jakovljević za Novosti.

Posle Milene Radulović, Ive Ilinčić i četiri učenice koje nisu želele da im se otkriva identitet, u utorak su u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušane još dve devojke, koje su naknadno prijavile Aleksića za seksualno zlostavljanje. Kako saznajemo, one su ispričale šta su doživljavale na Aleksićevim časovima.

Nakon njih biće saslušane i tri devojke, koje će imati status svedoka, a koje su se takođe naknadno prijavile policiji, nakon što je objavljeno da je nekadašnjeg učitelja zbog silovanja prijavila Radulovićeva. Tužilaštvo je procenilo da su i one doživljavale neprijatnosti na časovima, ali da to nije bilo te težine da bi bile oštećene.

Aleksića zasada tereti osam devojaka, od kojih je jedna maloletna. On je ranije u tužilaštvu negirao sve optužbe navodeći da nikoga nije napastvovao. Njegov branilac kaže da mu se krše osnovna prava, jer u pritvoru uopšte ne dobija spise iz istrage i ne može da sprema odbranu, pošto ne zna šta je ko od oštećenih rekao i za šta ga optužuje:

-Aleksić jedva čeka da iznese svoju odbranu, samo da mu zdravlje to dozvoli, jer je cele prošle nedelje imao visok nivo šećera. Sud odbrani nije dozvolio da Aleksiću u pritvor dostavimo zapisnike i dokaze koje smo dobili iz tužilaštva- kaže Jakovljević.

-Obrazloženje sudije za prethodni postupak je da ne zna kako da postupi, jer o tome ništa ne piše u Zakoniku o krivičnom postupku, a predmet se vodi kao tajan.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji