Tele koje je po rođenju raznežilo celu Srbiju: Njegov izgled je jedinstven i neodoljiv zahvaljujući jednom detalju

Crno – belo tele, rođeno na Mitrovdan u selu Krivaja u opštini Blace, oduševilo je sve koji su njegovu fotografiju videli u medijima.

Vlasnik Zoran Lović dao mu je simbolično ime Mitar. Prva prinova krave Šarke po rođenju je postala zvezda zbog svoje jedinstvene šare koja mu se nalazi na glavi.

 

Mnogi ga nazivaju teletom sa dva srca, ali zaista, mali Mitar ima jedinstven srcolik beleg na glavi koji ga izdvaja od svih drugih teladi.

-S obzirom da je sortno tele i da ima prelepo obeležje na glavi, odlučili smo da ga čuvamo i za sada ne razmlišljamo o prodaji, kaže Zoran dodajući da je Mitar postao glavni ljubimac njegovog trogodišnjeg unuka koji svakodnevno hrli u štalu ne bi li se igrao sa svojim ljubimcem kojeg od milošte zove – srce.

Inače, Zoran Lović stočarstvom se bavi još od detinjstva. Radni vek proveo je u firmi – Blačanka iz Blaca a kada je ostao bez posla povećao je stočni fond i trenutno ima pet rasnih krava, jednu junicu i ovo zanimljivo tele sa dva srca.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji