ZBOGOM, MATIJA, ŽELIMO TI DA KONAČNO PRONAĐEŠ SVOJ MIR: Srbija tuguje za preminulim mladićem za čije lečenje je sakupljan novac

Momak čija je tužna priča dirnula Srbiju i koji se dugo borio sa opakom bolešću Matija Božić (24) preminuo je juče nakon što je izgubio borbu sa zloćudnim tumorom nosnica i sinusa.

- Napustio nas je jedan divan mladić. Velika čast mi je bila što sam se zajedno sa mnogima borila za Matiju. Svi smo bili kao jedno kad je Matija u pitanju. Matija je uvek pored sopstvene borbe bio tu i za druge. To je bila njegova veličina. Nadam se i želim da pronađe svoj mir. Znam sigurno da bi rekao: "Nastavite svi još jače, još bolje i još brže za svakoga, žvot ima prepreke, ali je i te kako vredan" - objavila je kasno sinoć Snežana Selenić na društvenim mrežama.

Prema podacima na stranici humanitarne organizacije "Budi human" njegova borba za život započela je 2019. godine u aprilu kad je nakon početnih simptoma, nakon dobijanja dijagnoze, upućen na hitnu operaciju u KC Vojvodine na Kliniku za ORL.

Matija je otpušten sa dijagnozom zloćudnog tumora nosnica i sinusa. U postoperativnom toku su otkrivene recidivantne promene zbog kojih je upućen na VMA u Beogradu na Klinika za ORL.

Ubrzo je ponovo operisan sa otkrivanjem osnovnog tumora sa recidivantnim promenama i progredijentnim tokom. Posle te operacije nije bilo pozitivnih promena već pojave invazivnih promena čitave regije nosa, sinusa i infiltrativne promene u predelu levog oka. Matija je dalje nastavio lečenje radioterapijom, ali nažalost ni posle toga rezultati nisu bili dobri.

Konzilijarnim pregledom predložena je radikalna operacija uz mogućnost vađenja levog oka kao jedina opcija u našoj zemlji.

Matijina jedina preostala nada bila je lečenje hemioterapijom, imunoterapijom i biološkom terapijom koje su iziskivale dosta materijalnih sredstava.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji