DOSADILA VAM JE VAŠA ŽENA, ONDA VAS ISLAND ZOVE: Vlada plaća 5.000$ muškarcima koji se ožene ženama sa Islanda

Mala zemlja sa severa Evrope, poznata po svojim vulkanima i divljoj prirodi, odlučila je da još jednom dospije u centar pažnje svjetskih medija.

Većina Islanđana veruje u postojanje vilenjaka. Vilenjaci većinom žive u kamenitim područjima, imaju magične moći i nanose nevolje onima koji se usude da ih uznemiravaju. Ali, volenjaci ne mogu da reše problem populacije na ovom ostrvu. 

Naime, vlada Islanda planira povećati svoju populaciju koja je posljednjih godina u konstantnom padu. Da problem bude još veći, ženska populacija je stalno u porastu, te se iz godine u godinu povećava broj žena koje nisu u prilici da nađu muškarca.

Islandska vlada je stoga odlučila da na vrlo interesantan način riješi ovaj problem. Odlučili su da početkom sljedeće godine poklone 5000$ svima onima koji su spremni oženiti ženu s Islanda, pišu riopricesputovanja.

Tako da muškarci, ukoliko možete podnijeti malo veću hladnoću, možda je Island pravo mjesto za vas.

Ako je suditi po svetskim statistikama i brojkama što, kako se tvrdi, mogu kvantitativno izmeriti sreću neke nacije, Island, ostrvo  koji Golfska struja čini daleko toplijim nego što mu engleska verzija imena (Iceland) kaže, najbolji je deo Zemljine kugle. Skoro svake godine Islanđani završe na samom vrhu lestvice najsretnijih ljudi na svietu, a ove je godine ostrvo proglašeno i najmiroljubivijom zemljom svieta.

Zemlja velika kao Hrvatska i Bosna i Hercegovina zajedno ima oko 300.000 stanovnika, dve trećine ih živi u glavnome gradu Reykjaviku i oko njega. U Reykjaviku zaključavaju vrata, u ostatku zemlje to još nije običaj.  Najveći problem su troškovi života. Prosečna plata je 3100 eura i u porodicama najčešće rade oba partnera, ali na Islandu je sve skupo. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji