SENZACIONALNO: Roman Abramovič kupuje Crvenu zvezdu

Vlasnik Čelsija spreman da preko svojih prijatelja investira u bivšeg prvaka Evrope kako bi za kratko vreme napravio redovnog učesnika Lige šampiona

Funkcioneri crveno-belih razgovaraće s bogatim Rusom u vezi s njegovim mogućim planovima da lično, ili preko nekih poslovnih prijatelja, investira u nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta.

Najava prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da bi što pre trebalo privatizovati najveće srpske klubove Crvenu zvezdu i Partizan imala je odjeka ne samo u Srbiji već i u svetu. Poslednjih godina Srbijom je kružila priča da će neke od arapskih porodica iz Katara uložiti novac u dva srpska kluba, a sada je izgleda u prvom planu ruski kapital.

Pokušali smo da dobije potvrdu svoje informacije u Crvenoj zvezdi, ali niko od čelnika nije želeo da priča o ovome. Pojedinci su se pravili da su iznenađeni našim saznanjima, a neki su pokušavali vešto da nas izbegnu.

- Molim vas, ništa me ne pitajte o uvaženom gostu iz Rusije s kojim ćemo razgovarati - rekao je za naš list jedan od članova UO Crvene zvezde.

Saznajemo da bi Roman Abramovič preko svojih uticajnih ljudi učinio sve da u klub pored Dragana Džajića i Dušana Savića vrati i ostale legende. Pored novca koji bi uložio, vrlo značajan za Zvezdu bio bi povratak velikih asova. Tu se prvenstveno misli na Nemanju Vidića, ali i ostale asove pre svih.U slučaju da Roman Abramovič odluči da uloži novac u Crvenu zvezdu, on će to uraditi najverovatnije preko svojih uticajnih prijatelja. Nije nemoguće da Abramovič to uradi i bez posredstva firmi ćerki svojih kompanija, mada bi u tom slučaju trebalo da bude oprezan. Naime, propisi UEFA ne dozvoljavaju da jedan čovek bude vlasnik dva kluba koja bi u bliskoj budućnosti mogla da se sastanu eventualno u Ligi šampiona.

Upravo zbog tih regulativa Abramovič se pre nekoliko godina odrekao svojih akcija u CSKA iz Moskve.

Bogatstvo Romana Abramoviča trenutno se procenjuje na 13,4 milijarde dolara. Veliku lovu zgrnuo je prilično brzo, koristeći sve moguće „rupe“ u zakonu i krizna vremena u Rusiji tokom perestrojke.Da je Roman Abramovič spreman na nove investicije pokazuje i činjenica da je ove godine izgubio mesto među deset najbogatijih Rusa. Prema pisanju časopisa Forbs, ruski oligarh izgubio je 1,9 milijardi dolara za godinu dana i bogatstvo mu sada iznosi 10,2 milijarde dolara, što ga svrstava tek na 13. poziciju. Porezi u Engleskoj su izuzetno veliki, a Srbija, kao zemlja u Evropi u koju nije dovoljno investirano, pogodna je za priliv svežeg kapitala. Poznato je da to najbolje ide preko sporta, a to Roman Abramovič veoma dobro zna, jer je od Čelsija za godinu dana napravio osvajača Premijer lige i Lige šampiona.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji