POLICAJAC PREPOZNAO NIKOLU PA ZAPLAKAO: Pritrčao u civilu da pomogne, a onda video poznato lice....

Policajac koji se zatekao na mestu nesreće je bio u civilu, van službe. Odmah je nazvao kolege i zajedno su uskočili u vodu i mulj, koji su im bili u visini grudi. Uspeo je da preseče pojas kojim je Nikola bio vezan, a onda su ga izvukli na obalu, ali mladić više nije davao znake života. Jedan od pripadnika MUP je zaplakao kad je prepoznao Nikolu, jer je prijatelj njegovih roditelja.

Ovako su svedoci opisali šta se događalo posle saobraćajne nesreće u naselju Beli Bagrem, nedaleko od Srebrnog jezera, gde je u ponedeljak uveče poginuo Nikola Milićev (18). Mladić je nastradao kada je svojim "sitroenom" sleteo u kanal pun vode i mulja, u kojem se i utopio, jer nije uspeo da se oslobodi sigurnosnog pojasa.

Dvojica njegovih drugova, Miloš S. (18) i Lazar T. (18), uspeli su da izađu iz vozila i kanala i odmah su iz sveg glasa počeli da dozivaju u pomoć. Prvi je pritrčao vozač koji je u drugim kolima išao iza njih, a onda je dotrčao i pripadnik MUP koji je sedeo u obližnjem restoranu.

Tačan uzrok sletanja automobila zasada nije poznat. Obdukcija tela pokazala je da je mladić preminuo usled utapanja, dok se na rezultate analize krvi još čeka, pa se ne zna da li je imao alkohol u krvi.

Veliko Gradište od ponedeljka uveče zavijeno je u crno zbog smrti omiljenog i primernog mladića, učenika trećeg razreda gimnazije. Otkako se saznalo za ovu tragediju, u kuću porodice Milićev neprestano stižu brojni rođaci i prijatelji, da bi izjavili saučešće. U blizini kuće sreli smo Biljanu Romanović, čiji suprug radi sa Nikolinim ocem u "Dunavki". I ona je još u šoku zbog teške tragedije.

- Nikola je bio mladić za primer i cela njegova porodica. Otac mu je kolega mog supruga, a majka radi u dečjem vrtiću kao vaspitačica. Imaju i stariju ćerku, ona je medicinska sestra. Ovo je strašna tragedija, svi žalimo za divnim mladićem - rekla nam je Biljana.

I komšije kažu da je Nikola bio primeran mladić, nikad nije izazvao nijedan incident, niti je napravio bilo kakav prekršaj kao vozač. Za kanal u koji je sleteo Nikolin auto meštani kažu da je opasan i da su u njega već mnogi sletali.

- Vozila onih koji su do sada upadali u taj kanal, odmah pored mostića, sletala su na točkove, pa su uspevali da se izvuku. Nikolin auto sleteo je bočno, sa njegove strane, pa su voda i mulj brzo prodrli unutra, a njega je zarobio pojas - pričaju meštani.

Ne znaju šta je uzrok čestih sletanja, ali pretpostavljaju da to mogu biti ili prebrza vožnja ili mala neravnina na tom delu puta koji vodi od Srebrnog jezera ka Velikom Gradištu.

Nikola je sahranjen u sredu, na gradskom groblju u Velikom Gradištu, u prisustvu porodice i brojnih rođaka, prijatelja i drugova. U žalosti je ostavio majku Katarinu, oca Nebojšu i stariju sestru Anđelu. Nastradao je na školskom raspustu, samo nekoliko nedelja pre polaska u četvrti razred gimnazije.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji