Zaječarac u pola noći izašao iz kuće, PRETUKAO PSA ŠTAPOM, pa se vratio da spava! Evo šta je imao da kaže o snimku koji je ŠOKIRAO SRBIJU (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Uznemirujući snimak koji se pre nekoliko dana pojavio na društvenoj mreži Fejsbuk, a na kojem se vidi kako čovek udara psa u Zaječaru, uzburkao je javnost iz Zaječara.

Ni nekoliko dana posle objavljivanja snimka na kojem Zaječarac prebija psa u centru grada, strasti se ne smiruju. Većina osuđuje ovakav postupak, međutim, počiniocu dela upućene su ozbiljne pretnje, pa je zabrinut za svoju bezbednost.

Ispostavilo se da je čovek koji je nasrnuo na psa Ivan Potić, pesnik iz Zaječara koji je rekao da se na tom mestu već neko vreme okuplja čopor pasa. Kaže da su psi lajali i da ga je to iznerviralo.

- Svake večeri se čula nesnosna buka. Bio sam iziritiran. Poneo sam štap da ih rasteram. Na ćošku mi se u jednom trenutku učinilo da je pas krenuo prema meni i ja sam ga udario. Nije trebalo to da uradim - rekao je Potić.

Građani ipak tvrde da psi nisu agresivni, te da do sada nikoga nisu napadali, a i da ne laju.

Iz udruženja za brigu o životinjama Beta, kažu da su podneli krivičnu prijavu.

Miloš Đuričić iz Bete kaže da ništa ne opravdava prebijanje miroljubivog psa motkom.

Potić je podneo krivičnu prijavu jer mu je, kako kaže, ugrožena bezbednost.

- Onaj ko pogreši treba da odgovara, da snosi posledice, ali ne da ga ljudi pozivaju na linč, da prete članovima njegove porodice, da ga predstavljaju kao monstruma.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, koji je prvi objavio uznemiravajući materijal, kaže da je snimak dobio od čoveka koji nije smeo da ga objavi, ali da je on to učinio kao ljubitelj životinja i savestan građanin.

Gradonačelnik takođe osuđuje pretnje upućene Ivanu Potiću i njegovoj porodici i poziva nadležne da efikasno i brzo reaguju u skladu sa zakonom jer jedino tako može da se stavi tačka na ovaj slučaj.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji