MAJKA IZGORELE DECE: Kriva sam! Zašto sam ih ostavila, neću više da živim!

Malog Tadiju, koga je tumačio Andrija Mrkaić, pamtimo i komentarima "To je zbog one sisate pekarke", "Što peremo zube?", "Dolaze nam gosti" i "A šta ćemo da im radimo?" iz ovog kultnog filma.

"Perica ima ženu, Perica ima ženu" jedna je od bar desetak Tadijinih replika iz Varljivog leta, koje se i dan danas citiraju

Žalost do neba!

Kriva sam! Što sam ih ostavila same... Hoću da umrem, ne mogu da živim bez njih.... Svega sam svesna, samo ne znam sutra kako ću... Ovo je juče, jecajući, za Kurir izjavila Mirela Mikulčić (29), majka Nenada (4), Dimitrija (3) i Maje (2), koji su u utorak izgoreli u stravičnom požaru u porodičnoj kući u Velikoj Krsni kod Mladenovca. 

Troje mališana nastradalo je nakon što ih je majka ostavila same i zaključane, a ona, navodno, otišla kod ljubavnika.Htela brzo da se vratiPrema našim saznanjima, do požara je došlo kada je vatra iz šporeta zahvatila novogodišnju jelku.Mirela u razgovoru kaže da joj više ništa nije važno.

- Izašla sam iz kuće na pet minuta. Naložila sam „smederevac“ da im bude toplo. Rekla sam im da budu mirni i da će se mama brzo vratiti. Zaključala sam vrata... Zvali su me telefonom da se vratim. Rekli su da mi gori kuća... - jedva je izgovorila Mirela, a onda briznula u plač.

Kada se malo pribrala, nastavila je priču.- Ne znam kako je došlo do požara, ne znam...

 Za sve sam se mučila. Da im kupim kuću, da imaju da jedu, da imaju sve u detinjstvu što ja nisam imala. Ali džabe sada sve. Šta mi vredi život bez njih - rekla je nesrećna žena, dodavši da se nalazi kod prijatelja, „a da odatle ne zna gde će“.Zvali socijalne radnikeMeštani Velike Krsne juče su bili u žalosti. 

 Sa suzama u očima pričali su o tužnoj sudbini troje mališana, za sve kriveći Mirelu. Komšinica Marija Gajić kaže da su o Nenadu, Dimitriju i Maji više brinuli drugi nego majka!- Svakog dana su bili sami. Mala Maja je naročito patila zbog toga. Iako tako mala, osećala je da joj fali mama. Stalno nas je pitala: Kad će doći mama, gde je mama... 

 Srce mi se cepalo zbog te dece. Toliko su bili pametni i dragi. Bili su tako mali a već su morali da nauče da brinu o sebi - kaže Marija.I komšija Živoslav Vlajić kaže da Mirela nije bila idealna majka.- Ona je pevala po kafanama, tu je i upoznala tog ljubavnika, dok su deca sama sedela kod kuće. Znam da su komšije maltene svakog dana zvale Centar za socijalni rad i prijavljivale da deca nemaju šta da jedu i da su prepuštena sami sebi, ali socijalni radnici nisu reagovali. 

 Niko ne može da shvati kakva je to majka, kako je mogla da dopusti da joj deca tako stradaju? Svima nam je mnogo žao mališana, bili su dobra deca - rekao je Živoslav.Baka Dragica Maksimović, majka oca troje mališana, kaže da ne može da dođe sebi od bola.- Mnogo sam volela unuke i čuvala sam ih kad god sam mogla. Volela sam Mirelu i žao mi je što su se ona i moj sin Dejan razišli. Celu noć nisam spavala, ne mogu da dođem sebi - kaže Dragica.Iako su Mireline komšije rekle da su se više puta obraćali Centru za socijalni rad, iz ove ustanove to demantuju!- Nismo imali prijave, niti bilo kakva saznanja da majka Mirela Mikulčić zanemaruje, zlostavlja ili zapušta maloletnu decu - kažu iz Centra.Dobijala pomoćKako saznajemo, Mirela je primala novčanu pomoć i nikada nije tražila da otac dece plaća deo troškova za njihovo odrastanje.- Mirela se nalazi na evidenciji Centra od 2011. Njenoj porodici je u tom periodu pružana pomoć i podrška iz domena socijalne zaštite - kažu iz Centra za socijalni rad.Inače, tužilaštvo proverava da li u ovom slučaju postoje elementi krivične odgovornosti Mirele Mikulčić. Ukoliko postoje, protiv nje će biti podneta prijava.

Dejan Maksimović, otac nastradale dece, juče je zanemeo od bola.- Brinuo je o deci koliko je mogao. Znam da se žalio kako mu Mirela stalno traži pare, navodno za decu, ali on je bio ubeđen da je tražila za ljubavnika. Dejan se ponovo oženio i dobio još dvoje dece  - kaže komšija.

Mirela Mikulčić je kuću u Velikoj Krsni otkupila pre petnaestak dana.- Mireli, kao izbeglici iz Hrvatske, kuća je dodeljena ove godine zahvaljujući sredstvima iz budžeta Republike Srbije - rekli su iz Komesarijata. Inače, Mirela je u toj kući prethodno šest godina živela kao podstanar.- Komesarijat je kuću otkupio od vlasnika, a pošto je Mirela samohrana majka bez posla, ona je bila prioritet za dodelu kuće - rekli su iz Komesarijata.

Ne daj bože da sam je preksinoć dohvatila, ko zna šta bi bilo... Trebalo je ona da izgori, a ne moji unuci!Ovo je juče izjavila Ljiljana, baka troje nastradalih mališana. Baka Ljilja ne prestaje da se pita kako je Mirela mogla da ostavi samu decu i da dozvoli da se desi strašna tragedija.- Dejan, otac dece, pozvao me u utorak i rekao da kod Mirele nešto gori. Dok sam stigla, kuća je već bila potpuno uništena! Policija mi nije dala da priđem zgarištu... Nadala sam se do poslednjeg trenutka da moji unuci nisu unutra, da su se negde sklonili i da su živi... Nažalost, desilo se najgore - neutešna je Ljiljana.Ona dodaje da je pomagala Mireli oko dece i da je čuvala mališane kad god je mogla.- Brinula sam o njima koliko je to bilo u mojoj moći. Davala sam ćerki pare za njih, iako sam i sama u jako lošoj finansijskoj situaciji. Mirela jeste moja ćerka, ali zameram joj što je zapuštala decu i što ih je ostavljala same! Trebalo je više da vodi računa, govorila sam joj to... Nije me slušala - plače baka Ljiljana.

SLIČNE TRAGEDIJE- 24. oktobar 2010 godine - Lazar (3) i Kristina (2) Stojković iz Aradca kod Zrenjanina poginuli su u požaru u porodičnoj kući! Tragedija su dogodila dok je njihova majka Lela bila u komšiluku na kafi, a otac Mile u gradu. Majka je prethodno naložila vatru u kući, a požar koji je izbio zahvatio je celu kuću.- 1. maj 2010 godine- Milica Dragojević iz Majdanpeka, stara tek dve i po godine, preminula je od posledica teških opekotina. Milica je izgorela u svojoj kući dok su joj roditelji bili u dvorištu. Pretpostavlja se da je devojčica dohvatila šibice i igrala se njima, a plamen joj je zahvatio odeću i brzo se proširio po celom telu.- 22. oktobar 2008 godine - Dvoipogodišnje dete izgorelo je u požaru koji je izbio u kući porodice Beriša u Mostarskoj ulici. Prema rečima očevidaca, majka je iz požara uspela da spase jedno dete, ali ne i drugo.- 29. novembar 2007 godine - Silvana Beriša Petrović (33) i njeni sinovi Đorđe (7) i Stevica (6) izgoreli su u požaru u katakombi u Petrovaradinskoj tvrđavi u kojoj je Silvana živela sa sinovima i suprugom! Uzrok požara bila je upaljena sveća.

Umrli zagrljeni, skriveni pod krevetomMireline komšije kažu da su u utorak, neposredno pre tragedije, videle Mirelu kako ulazi u automobil ljubavnika Ljube T.- Videla sam kad je zaključala vrata i sela u auto. Nekoliko minuta kasnije buknula  je vatra. Kuća je izgorela bukvalno za pet minuta. Komšije su pokušale da uđu u kuću i izvuku decu. Čak su i uspeli da razvale vrata, ali tad ih je plamen odbacio napolje. Ubrzo se obrušio i krov... Tražili smo mališane, a onda smo našli njihove ostatke ispod kreveta u njihovoj sobi. Jadna deca, pokušala su tu da se sakriju od vatre. Izgledalo je kao da su umrli zagrljeni... - kroz suze priča komšinica.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji