POVEZAO KOLEGU JER MU JE POBEGAO AUTOBUS PA POGINULI: Goran i Nikola stradali na putu do kuće, prizor na putu LEDI KRV U ŽILAMA

Goranu Marinkoviću (33) pobegao autobus, pa se Nikola Todorov (22) ponudio da ga svojim BMW odbaci kući, potom se zakucao u cisternu

 

Nikola Todorov (22) iz Zaječara i njegov kolega Goran Marinković (33) iz sela Vražogrnci poginuli su u četvrtak po podne u jezivoj saobraćajnoj nesreći na putu Zaječar-Negotin dok su se s posla vraćali kući, a automobil u kom su se nalazili raspao se od udarca u kamion-cisternu.

Kako saznajemo, za volanom BMW bio je Todorov, koji se u četvrtak ponudio da kolegu Marinkovića, posle završene smene, odveze kući jer je njemu pobegao autobus.

- Goran i Nikola poslednjih pet godina rade zajedno u prodavnici bele tehnike u Zaječaru. Goran je malo pre nesreće pozvao suprugu i rekao joj da mu je pobegao autobus. Ona je rekla da će odmah krenuti po njega, međutim, odgovorio je da se kolega ponudio da ga poveze. Potom je slušalicu uzeo i Goranov tast i rekao mu da ne muči dečka, da će ga on pokupiti, ali nije hteo. Sudbina, šta li je... Da je sačekao ženu, da ih je poslušao, možda bi sada bio živ - priča poznanik Marinkovića.

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće koja se desila kada se BMW sudario sa cisternom. Prizor na mestu nesreće bio je strašan, a BMW se od siline udarca potpuno raspao.

- Od auta su ostali samo točkovi. Biće utvrđeno da li je nesreći doprinela prebrza vožnja Nikole Todorova ili pak klizav put - kaže izvor iz istrage i dodaje da će biti urađen i vanredni tehnički pregled teretnog vozila kojim je upravljao vozač iz Niša.

Rođaci poginulog Nikole Todorova kažu da se pronela priča da je Nikola prebrzo vozio.

- Mrtva usta ne govore, on ne može da se brani. Znam da je on bio dobar i pažljiv vozač, nekoliko godina već ima dozvolu i nikada ni najmanji prekršaj nije napravio - kaže rođak i nastavlja:

- Mi smo iz medija saznali za tragediju kada smo videli slike slupanog BMW, odnosno tablice. Sledili smo se. Nikola je hteo da učini kolegi i prijatelju, da mu se nađe u nedaći, i eto ti... Sad je ispalo da ga je on odveo u smrt.

DELOVI KOLA PO PUTU

Rođaci upalili sveće

O tome koliko je sudar bio žestok i juče su svedočili delovi automobila rasuti po putu. Na mestu tragedije juče je gorela sveća, a neutešni rođaci komentarisali su da su ugašena još dva mlada života.

- Cisterna u koju je BMW udario prevozi tečni naftni gas, ali je u trenutku nesreće bila prazna, što je ogromna sreća. Juče su morali da intervenišu i vatrogasci - kaže naš sagovornik.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji