Print this page

PUTUJ S ANĐELIMA, ANĐELE NAŠ: Tragična smrt porodilje, otišla nasmejana u bolnicu i posle dva dana preminula u velikim mukama

Dragana Savić (34) koja je preminula posle porođaja u Ginekološko akušerskom centru u Nišu danas je sahranjena na Vrežinskom groblju

Ona je u subotu rodila devojčicu, a u ponedeljak umrla u bolničkom krevetu. Iza sebe je ostavila supruga Borisa i ćerkicu (10) Janu.

" Hvala ti što si bila Naša, što si majka naše dece, bićeš sa nama sve dok smo živi. Putuj s Anđelima, Anđele naš!... - poruka je koja stoji na umrlici.

Dragana je na večni počinak ispratila porodica i veliki broj rođaka, prijatelja, i poznanika uz plač i jecaje. Njene kolege sa kojima je radila u trgovini "AS" kažu da su se spremali za slavlje povodom prinove, a onda im je stigla najtužnija vest.

Suprug Borisa stigao je na sahranu još uvek u šoku. Život mu se okrenuo naglavačke. Posle najveće radosti dočekao je tugu.

- Šta ja sad mogu da kažem? Ne znam ni sam. Otišla je u porodilište nasmejana, sve je bilo u redu. Poruku mi je poslala oko 23 sata uveče, da mnogo krvari. Pokušavao sam nekako da je utešim, misleći da o tome neko brine...

Uzrok smrti se istražuje

Direktor Ginekološko akušerske klinike Bojan Lukić kaže da Draganina smrt za sada nepoznanica. - Oformljena je Komisija za proveru stručnog rada koja čeka obdukcioni nalaz sa Zavoda za sudsku medicinu. Nakon toga će dati svoje mišljenje. Onda ćemo imati više detalja koje ćemo moći da iznesemo javnosti. Porođaj je protekao normalno, beba je dobro. Međutim, dva-tri sata posle uočavamo da ona ima problem sa zgrušavanjem krvi. Cele noći smo se borili za njen život, ja sam bio neposredno uključen u njeno lečenje. Međutim, završilo se tragično - naveo je Lukić za medije.

Tast je ujutru rano došao kod nas kada mu se javio doktor i rekao da dođe u bolnicu. Otišli smo i na pitanje "da li mi je Dragana živa" dobio sam odgovor da nije. Tog užasa ću uvek da se sećam. Kada sam je video, ispucali su joj kapilari... Mnogo smo se voleli, slali jedno drugom poruke stalno, baš smo se podržavali - prokomentarisao je Boris Savić.

Njena višegodišnja drugarica koja je došla na sahranu kaže da je ispratila Draganu s osmehom na licu, a sad je više nema.