Misterija u Kragujevcu: Potraga za nestalom ženom na čijem spomeniku piše da je umrla 2046. godine

Nestala je aprila 2016. i do danas niko nije saznao šta se sa njom desilo. U stan i dalje stižu računi, a komšije su doznale da starici i penzija redovno "leže".

Zorica Miletić (73) iz Kragujevca nestala je aprila 2016. godine i do danas niko nije saznao šta se sa njom desilo. U stan ove žene i dalje stižu računi za komunalije, a komšije su doznale da starici i penzija redovno "leže". A onda je neko od suseda slučajno na Varoškom groblju pogledao porodični spomenik Miletića, na njemu je ispod upisanog Zoričinog imena stajalo 1946-2046.

Nestanak žene prijavio je Zoran Savić, komšija i upravnik zgrade gde je starica živela, dve godine od kada su je poslednji put videli. Nisu ranije potezali to pitanje, jer je Zorica znala mesecima da odsustvuje iz stana i odlazi kod prijatelja u Sloveniju.

- Reč je o vrlo nedruželjubivoj osobi, pomalo asocijalnoj, pa nisam hteo da zadirem ni u čiju privatnost. Drugačije bih reagovao da nije bilo tako. Kada sam shvatio da nešto ozbiljno nije u redu preduzeo sam neku vrstu potrage za Zoricom. U stan niko nije ušao od 2016. godine, od kada su računi u sandučetu počeli da se gomilaju. Preko nekih svojih veza saznao sam da ni penziju nije podizala od aprila 2016. Podneo sam prijavu policiji prošle godine, ali nikakvih povratnih informacija o tome do danas nemam. Pokušao sam da dođem do neke familije porodice Miletić iz sela Donja Sabanta, ali nisam uspeo- objašnjava Zoran Savić.

On kaže da je tragično što niko za tri godine nije potražio ovu ženu i što se ne zna da li je živa ili mrtva.

- Bojim se i da će stan da ode na komunalne dugove putem javnih izvršitelja, što bi bilo šteta. Reč je o velikom trosobnom stanu na dobroj lokaciji - podseća Savić objašnjavajući da su već sada dugovi za komunalije oko 270.000 dinara.

Praksa pokazuje da i kada umru ljudi koji nikoga bliskog nisu imali, brzo se javi dalja rodbina zbog nasleđivanja. U ovom slučaju to se nije desilo, što znači da ni rodbina ne zna šta se desilo sa nestalom ženom.

Bila je usamljenik, ostala bez svih. Grobnicu Miletića niko ne sređuje Foto: Telegraf

Zorica Miletić nije se udavala, nema decu, a roditelji su joj umrli. Radila je najduži deo života u Beogradu, gde je imala svoj stan koji je prodala nakon očeve smrti. Neko vreme u Kragujevcu stanovala je sa bratom Zoranom, koji takođe nije imao porodicu i bio je slep. Tek sprovedenom internom istragom komšije su saznale da je Zoričin brat preminuo, i to ubrzo posle smeštanja u dom za stare. Susedi nisu ni znali da je tamo. Nakon penzionisanja nije izlazio iz stana, pa su svi mislili da još živi u njemu. Čak je i nestala Zorica jednoj od komšinica rekla da joj se brat oženio i otišao u Niš. Zapravo je bio u domu. Komšije su celu priču povezale nakon što je jedna stanarka zgrade videla spomenik Miletića na Varoškom groblju u Kragujevcu.

  .

- Bila sam na groblju sasvim drugim povodom i slučajno pogledala spomenik Miletića. Na njemu sam pored imena Zoričinih roditelja ugledala i Zoranovo ime i datum smrti - 2015. godina. Kasnije smo saznali da je preminuo u domu za stare, a da sahrane nije bilo jer je telo zaveštao Medicinskom fakultetu u Beogradu. A onda me je šokiralo što ispod imena nestale Zorice stoji 1946-2046. Obavestila sam komšije i još upornije smo počeli potragu. Raspitivala sam se gde god sam mogla, ali od Zorice ni traga- svedoči komšinica Nadežda Todorović, koja je bila najbliža sa Miletićima.

Ona kaže da se plaši da je Zorica umrla i da je sahranjena na nekom drugom mestu ili da je možda živa i u nekom domu.

- Možda se razbolela, postala dementna, možda tamo gde je nisu mogli da utvrde njen identitet. Ili je u nekom domu za nezbrinuta lica. Možda je negde u inostranstvu, mada bi u tom slučaju podizala penziju. Najviše se plašim da nije umrla u stanu, ali to bi osetilo - nagađa Nadežda Todorović.

Komšije su doznale i da je Zorica prikupljala dokumentaciju o vlasništvu nad stanom, što znači da je nešto sa njim nameravala, ali tu dokumentaciju nije podigla jer je baš tada nestala. Takođe, niko ne zna ni zašto je ova žena tražila da se na spomenik kao godina smrti upiše 2046.  Na grobnici se vidi da je niko ne obilazi, slika Zoričinog brata davno je otpala.

Upravnik zgrade, Zoran Savić, pre nedelju dana u MUP-u je savetovan da se obrati tužilaštvu, nakon čega policija može da deluje. Prvi korak bio bi otvaranje stana.

Komšije iz Ulice Kneza Miloša 23 mole sve koji su poznavali Zoricu ili imaju neke informacije o njoj da jave njima ili policiji. Najpre, da bi joj neko pomogao ako je živa ili ako je mrtva da bi se za to saznalo. Drugi razlog je da bi se javili eventualni naslednici, jer je šeta da stan ode na doboš zbog komunalnih dugova.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji