"ZAR DVA DEČJA ŽIVOTA TAKO MALO VREDE?" Posle gubitka sinova Aleksandar je doživeo još jedan TEŽAK UDARAC

Presuda Apelacionog suda u Kragujevcu je bruka i sramota za državu i sud, jer se slučaj povodom pogibije moja dva sina odugovlačio skoro tri godine kako bi se situacija zataškala.

Ovim rečima počinje ispovest Aleksandar Petrović, otac Nikole (13) i Stefana (14), koji su se utopili na Srebrnom jezeru 11. septembra 2016. godine dok su se vraćali sa sportske utakmice.

-Obaveštenje iz suda još nisam dobio, ali sam saznao putem medija i društvenih mreža da su ionako male kazne, koje su nezamislive za dva izgubljena dečja života, dodatno umanjene. Ne razumem da dva deteta toliko malo vrede u ovoj zemlji.

Uz to smo pretrpeli pravo maltretiranje jer je 15 dece i isto toliko roditelja dva puta moralo da ide na sud i da svedoči. Nisam zadovoljan, i sigurno ću sa advokatom da se žalim i da idem dalje u borbu za pravedne kazne, rekao je Aleksandar Petrović.

Nakon žalbe na presudu suda u velikom Gradištu, Apelacioni sud u Kragujevcu je doneo pravosnažnu presudu kojom su direktor OŠ "Karađođe" iz Rače Zoran Jovanović i trener fudbala Miloš Gajić osuđeni na po godinu dana kućnog zatvora, dok su Nišlije Milanka i Dragan Stanković, koji su izdavali pedaline na Srbernom jezeru, dobili po dve godine zatvora.

Porodica Petrović je kivna na ceo tok suđenja jer sumnja da su bili izloženi manipulacijama i različitim izjavama aktera. Nakon nesreće neko je pričao da su trener i direktor sedeli u kafiću dok su deca vozila pedaline, drugi da su bili na nasipu, a treći da su bili na obali.

Očajni otac Aleksandar Petrović je nakon nesreće ispričao da se sa svojim starijim sinom Stefanom čuo poslednji put tog kobnog dana u 11.30. Rekao mu je da su završili utakmicu, i da su ih nastavnici doveli da svrate na Srebrno jezero da se osveže.

-Otišao sam u selo da radim na njivi, i posle dva sata mi je stigla poruka sa nepoznatog broja da se javim i kada sam pozvao rečeno mi je da su mi sinovi nestali. U kratkim crtama mi je objašnjeno da su iznajmili pedalinu, da su pali u vodu i da su se verovatno podavili. Odsekle su mi se noge i pozvao sam pomoć da me prevezu tamo. Već u 15.30 sam bio tamo. Nikolu su izvadili iz vode u 14.14, a Stefana u 16.30. Čuvala su me tri policajca kako ne bih u tom očaju naudio sebi. Kada su mi dali da priđem obali, doživeo sam najteži trenutak u svom životu. Klekao sam i poljubio poslednji put svoja dva sina - pričao je kroz suze Aleksandar.

Petrovićima iz sela Trska kod Rače je tako, u trenu, zbog nemara ljudi koji su trebali da brinu o deci, ostala samo kći Sara, inače Nikolina sestra bliznakinja.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji