VIKALA JE U SNU: "NEMOJ, DEDA, BOLI ME" Uvukao devetgodišnju devojčicu u kuću i OBLJUBIO

Penzioner Ljubomir D. (85) iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana osuđen je nepravosnažnom presudom Višeg suda u Nišu na osam godina zatvora jer je 23. jula 2016.godine obljubio maloletnu devojčicu A.T. iz istog sela, koja je tada imala svega devet godina.

Ljubomir, koji je u vreme izvršenja dela imao 82 godine, oglašen je krivim za krivično delo obljube sa detetom jer je devojčici rođenoj 2007. godine stavio prst u polni organ čime je izvršio "sa obljubom izjednačeni čin".

 

Seksualno zlostavljanje se odigralo u kući Ljubomira D. u ovom selu, nakon što mu je devojčica prethodno u seoskoj prodavnici kupila i donela pivo. On se tereti da je devojčicu sa terase ugurao u svoju porodičnu kuću a potom je gurnuo  na krevet. Dok je jednom rukom držao njene ruke, drugom rukom joj je skinuo bermude i gaćice do kolena. Onda je srednjim prstom prodro u polni organ devojčice, nanevši joj lakše povrede genitalija - manji rascep sluzkože i krvni podliv. 

Kuća osumnjičenog u kojoj se desilo zlostavljanje

 

Ljubomir je na suđenju negirao sve što mu se stavlja na teret braneći se da ne oseća polni nagon i da nema potrebu da ga zadovolji. Potvrdio je da su u dvorištu kuće toga dana bili devojčica i njena braća A.T. (14) i S.T. (5), jer žive u komšiluku pa često dolaze da se igraju.

  

Prema njegovim rečima, on je poslao starijeg brata da kupi četiri flaše piva, koje je dečak popio posle toga sa njim. Nakon toga je istog dečaka poslao po još četiri piva a deca su se igrala u dvorištu i povremeno ulazila u kuću, s tim što navodno kada je devojčica ulazila u kuću, on nije ulazio u te prostorije. Sutradan je kod njega došla majka devojčice M.A. koja mu, inače, duguje 20.000 dinara, i upitala ga: "Zašto mi dete uništi", a on joj je odgovorio da ništa nije uradio "otprilike pretpostavivši na šta se pitanje odnosi".

Majka je devojčicu odvela kod lekara, nakon čega su iz ambulante pozvali policiju

 

Međutim, devojčica je ispričala sasvim drugu priču i opisala kako je starac bludničio nad njom: kada su braća otišla u prodavnicu po pivo a ona pošla u WC, Ljubomir je na silu ugurao u kuću, bacio na krevet i skinuo bermude i gaćice iako je plakala. Jako je zabolelo kada joj je starac gurnuo prst u polni organ, zbog čega je opet zaplakala. Molila je Ljubomira da je pusti jer je mnogo bolelo.

Majka devojčice M.A. ispričala je da je ćerku poslala po cigarete i da nije znala da je otišla u kuću Ljubomira D. gde su bila njena braća da bi mu pomogli da obere šljive, već je mislila da je u poljskom WC-u. Posle sat vremena krenula je da je traži i srela je na ulici uplakanu sa braćom.

Upalo joj je u oko da hoda sitnim koracima a kući joj se ćerka požalila da otežano mokri, da oseća bol i peckanje. Kada je pogledala devojčicin donji veš, videla je trag krvi kao i krv kako se sliva sa butine, nakon čega joj je ćerka opisala zlostavljanje.

  

Te večeri nije uspela da nađe Ljubomira, ali je sutradan odvela dete u seosku ambulantu na pregled po savetu seoskog policijaca, nakon čega je doktorka obavestila policiju. Pregledom u Zavodu za sudsku medicinu 24. jula 2016. godine, potvrđene su lakše povrede sluzokože na genitalijama i krvni podliv koji su nastali u protekla 24 časa.

Ljubomir se u pritvoru nalazio od 26. jula do 13 .septembra 2016, a to vreme će mu biti uračunato u kaznu po pravosnažnosti presude.

Bez kajanja

Optužnicom Višeg tužilaštva Ljubomir je bio optužen za krivično delo silovanja, ali kako je utvrđeno da maloletnica nije pružala otpor već da je samo plakala, prvostepenom presudom je oglašen je krivim za krivično delo obljuba sa detetom.

Od olakšavajućih okolnosti cenjeno je da je starija osoba, otac dvoje dece, slabijeg materijalnog stanja, kao i činjenicu da do sada nije osuđivan, a od otežavajućih da je krivično delo učinjeno nad detetom koje nije imalo navršenih devet godina te da nije pokazao ni malo kajanja za svoje postupke.

  

Kada je novinar "Blica", neposredno nakon što je slučaj otkriven, razgovarao sa majkom devojčice M.A. ona je tada ispričala da je dete imalo traumatične snove od tada.

- Od tada dete se plaši, trza se u snu. Čula sam je u kako priča u snu: Nemoj deda Ljubo, mene to boli. Ima majka da me bije. Boli, boli, pusti me - ispričala nam je ranije M.A.

A.T., brat zlostavljane devojčice, posvedočio je da je po povratku iz prodavnice zatekao Ljubomira kako u sobi sedi na krevetu pored njegove sestre koja je bila uplašena i uplakana, sa podignutom majicom do pola stomaka.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji