E, OVO JE ULOV! U Gružanskom jezeru uhvaćen som od 2,4 metra! GRDOSIJA OD 117 KILOGRAMA (FOTO)

Najveći som i 30 godima postojanka Gružanskoj jezera, težak 117 kilograma uhvaćen je juče na mamac od tri zrna kukuruza.

Čak četvorica pecaroša kojima je som kidao strune na stotine puta do sada. Dejan Milunović Korićanac, Ivan Milovanović Pazarac, Ivan Stanković Pink i Slavoljub Bošković Grobar izvukli su ga na obalu.

"Zabacio sam mamac sa štapom za šarana... Tri zrnca kukuruza. Nisam ni sanjao da će da zagrize nešto veliko... Bilo je 10 sati pre podne. A onda je krenulo da trza i da vuče. Tri sata smo se nas četvorica borili sa ribom. A onda se som umorio, i izvukli smo ga na obalu. Tek kada je bio na suvom, videli smo šta je u pitanju. Kapitalac dug 2,4 metara. Kada smo ga izmerili, videli smo da je težak 117 kilograma. Usta su mu tolika da u njih može da stane fudbalska lopta", priča Dejan Milunović Korićanac.

Som rekordne težine je ulovljen na mestu zvanom „turski bunari“, gde je jezero plitko i gde kako kažu ribolovci "som juri situ".

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji