MAPA KRIMINALA KRAGUJEVCA: Ova naselja su leglo mafije, prostitucije i kriminala u gradu

 Inspektori grupe za suzbijanje narkomanije Policijske uprave upoznali su javnost sa najrasprostranjenijim drogama, ali i sa sprovedenim akcijama u kojima je tokom prošle godine zaplenjeno 370 kilograma različitih opojnih droga.

Među najvećim zaplenama ističemo preko 350 kilograma opojne droge marihuana, zatim pet kilograma heroina, dok u manje spadaju 220 grama amfetamina, 54 grama kokaina kao i ostalih opojnih droga u koje spada ekstazi i zloupotreba tableta koje se nalaze na listi kontrolisanih psihoaktivnih supstanci, koja je proširena 2013. godine.

Ova grupa presekla je i pet međunarodnih krijumčarskih kanala iz pravca Albanije, preko Kosova i Metohije, u kojima su radi prodaje na teritoriji Srbije, ali i zemalja zapadne Evrope otkrivene opojne droge marihuana i heroin. Tom prilikom uhapšeno je i nadležnim višim javnim tužiocima sprovedeno osam lica, a zaplenjeno je 137 kilograma narkotika.

Tokom prošle godine na teritoriji Kragujevca zabeležena je povećana prodaja i korišćenje sintetičkih opojnih droga, najčešće amfetamina, tzv. spida, dok je po broju korisnika porast zabeležen i među uživaocima kokaina. Ipak, u Policijskoj upravi ističu da se ne radi o većim količinama. Zanimljivo je da je zabeležen pad opojne droge heroin, poznatije kao droga ubica, jer se, kako je navedeno, dugogodišnji uživaoci ove supstance nalaze na odeljenju za psihijatriju Kliničkog centra na programu odvikavanja metadonom.

Mapa kriminala koju je sačinila kragujevačka policija pokazuje da su najrizičnija naselja u toku protekle dve godine bili Bagremar, Palilule, 21. oktobar, Stara radnička kolonija i Erdoglija, a njima se pridodaje i naselja Aerodrom i Bresnica. To su mesta na kojima se najčešće prodaje droga ili krade, gde izbijaju tuče sa ozbiljnim posledicama i smrtnim ishodima.

Velika hapšenja su zabeležena u selima u okolini Kragujevca, gde je pronađen zasad marihuane.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji