SLIKE TUGE SA SAHRANE MALOG ANDREJA Porodica se oprostila potresnim rečima: Počivaj u miru anđele naš, sad uživaš u tatinom krilu

Dečak Andrej P. (12), koga je 4. decembra audijem usmrtio N.S. (19) iz Beograda na Bulevaru Medijana, sahranjen je danas na Novom groblju u Nišu.

Na sahranu su došli najbliži, rođaci, komšije, da na večni počinak isprate mališana. I najtvrđa srca su pustila suzu za nedužno poginulog dečaka koji je išao trotoarom i ne sluteći da zla sudbina vreba iz "audija" koji se kretao mnogo više od propisane brzine na bulevaru.

Tokom sahrane, sve vreme je padala kiša, dok je tužna povorka išla za belim kovčegom.

Pored Andreja, poguinuo je i Dejan Ilić (48), otac troje dece. N.S. je tog dana, kako kažu policajci na licu mesta, skrenuo i zbog velike brzine i klizavog i vlažnog kolovoza, proklizao mu je auto tako da je uleteo bočnom stranom "audija" i usmrtio dva pešaka. On je ubrzo uhapšen i nalazi se u pritvoru.

- Molitva nas spaja od rođenja do smrti. Zato se nadam da ćemo se sresti na nebu tamo gde ti sad uživaš u božijem kraljevstvu, na tatinom krilu. Stoga ne kažemo ti zbogom već doviđenja anđele naš. Obećavamo ti da ćemo u duhu, povezani u molitvi, posećivati te. U nama živi nada u večnost. Svećom ćemo obeležiti tvoje mesto gde čekaš uskrsnuće kako bismo osetili tvoj miomiris i sećanje na tebe. Počivaj u miru anđele naš i znaj da te volimo. Do našeg ponovnog susreta u nebu, u večnosti kojoj se nadamo, tvoja porodica - rečeno je u maloj kapeli Novog groblja u Nišu povodom tragične smrti dečaka koji je samo pre dve godine izgubio oca.

Na sahrani je najteže bilo rodbini a posebno majci i stricu Jozi koji su plakali sve vreme. Na sahrani su bili i ljudi koji su iz prikrajka odali poštu dečaku, a koji nisu poznavali porodicu.

Nišlije su za subotu u 15 sati najavile protest na mestu gde su poginuli Andrej P. i Dejan Ilić jer se poslednjih meseci mladi bahate brzim vožnjama.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji