OVO MORA DA IH JE JAKO ZABOLELO! Dobro pogledajte šta piše ispred Vučića, a šta ispred Tačija! (FOTO)

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin prokomentarisao na Tviteru jedan detalj s jučerašnje sednice Saveta bezbednosti UN povodom tzv. vojske Kosova.

Обратили смо пажњу да је Александар Вучић наступио поред таблице „Србија“ као и представници чланица СБ УН (Русија, Кина, САД и др.). А Хашим Тачи – поред таблице „Хашим Тачи“. Све је исправно.

Генерални секретар УН је примио Председника Србије, док је састанак са Тачијем одбио.

— Александр Чепурин (@AVChepurin) December 18, 2018

Obratili smo pažnju da je Aleksandar Vučić nastupio pored tablice ’Srbija‘ kao i predstavnici članica SB UN (Rusija, Kina, SAD i dr.). A Hašim Tači — pored tablice ’Hašim Tači‘. Sve je ispravno. Generalni sekretar UN je primio predsednika Srbije, dok je sastanak sa Tačijem odbio", napisao je Čepurin.

 

Vučiću "predsedniče", Tačiju "gospodine"

Takođe, ono što je Dačić primetio jeste da su se Tačiju obraćali sa gospodine, dok su Vučića nazvali predsednikom.

 

- Ali, mi smo smo još jednom uradili ono što je do nas, ukazali smo na kršenje rezolucije 1244 upozorili na moguće teškoće i posledice na mir i stabilnosti u regionu i apelovali na međunarodnu zajednicu da spreče poteze Prištine i pozvali Prištinu da raspusti tu vojsku i povuče takse - kazao je Dačić i dodao je i da nije bilo realno očekivati da će se to zaista i dogoditi. Međutim, ono što je prokomentarisao je da su se na sednici Saveta bezbednosti Vučiću obraćali sa "predsedniče Vučić", a Tačiju sa "gospodine Tači".

Podsetimo, u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija održana je sednica, na zahtev Srbije i Rusije, povodom odluke Prištine o formiranju vojske. Sednica je bila otvorena za javnost.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji