JEDAN ODGOVOR DEJANOVE SUPRUGE BIO OKIDAČ: Stravično saznanje zašto je otac nožem napao svoje dve bebe!

Pomahnitali Dejan Krstičić (35) iz Štrpca nasrnuo je sa nožem na bebe, blizance Danila i Nemanju stare samo 40 dana dok je njegova supruga Ana (27) sedela na krevetu sa decom

Danilu je zario nož blizu srca, nakon čega je nesrećna beba na putu do gračaničke bolnice preminula. Njegov brat blizanac, Nemanja je u niškoj bolnici i uprkos teškom stanju je stabilno i van životne opasnosti.

Dejan je prvo zamahnuo na Danila. Smrtonosni ubod zario mu je u grudi, a onda je nož potegao ka Nemanji. Ana je tad već skočila. Za njenom vriskom dotrčao je i Dejanov brat. Pre nego što su uspeli da savladaju Dejana, on je Nemanju nožem ubo u vrat i stomak.

"Varnica" nezapamćene porodične tragedije u Štrpcu u kojoj je Krstičić nožem napao svoju decu, začeta je za trpezarijskim stolom porodične kuće, u ponedeljak oko 19.30 sati. U kući Krstičića u trenutku tragedije bili su i Dejanovi roditelji i brat.

- Dejan, Ana i deca su bili sami u kuhinji. Dejan je seo za sto da večera, a Ana je sa sinovima sedela na kauču. Dejan je pozvao Anu da večera sa njim, ali je ona odbila, rekla je da nije gladna. Zašto, niko ne zna, ali njeno odbijanje je iziritiralo Dejana. Skočio je sa stolice, iz fioke izvukao nož i bukvalno skočio do kreveta. Bez ikakve reči je počeo da ubada decu - kaže komandir policije u Štrpcu Dragan Ivanović.

On dodaje da su Dejana savladali Ana i njegov brat, koji je Dejana, nakon što mu je izbio nož iz ruke, oborio na pod. Zatim je pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Bebu koja je preživela, majka Ana spasila je od jačeg, smrtonosnog udarca pomahnitalog oca. Ona je s ekipom Hitne pomoći otišla za Niš, gde je sve vreme uz svog sina.

Beba od 40 dana preminula je od posledica povreda koje joj je nožem zadao otac, profesor fizičkog u u Štrpcu, dok je druga u teškom stanju prevezena u Klinički centar Niš, rečeno je Srni u bolnici u Gračanici.

Upravnik hirurgije u bolnici u Gračanici Dragan Perić rekao je da je reč o blizancima muškog pola od 40 dana. Perić je naveo da je jedna beba dovezena mrtva, a druga je u teškom stanju odmah prevezena u Niš i nalazi se na odeljenju intenzivne nege. Prema njegovim rečima, zdravstveno stanje povređene bebe je stabilizovano i ona je van životne opasnosti. Otac blizanaca Dejan Krstičić, profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj školi u Štrpcu, sinoć je iz za sada nepoznatih razloga izbo nožem bebe, rečeno je u kosovskoj policiji. Policija je odmah izašla na lice mesta i uhapsila Krstičića. Ova porodična tragedija dogodila se sinoć oko 19.00 časova u porodičnoj kući u Štrpcu.

Krstičić je praktično satima ćutao na saslušanju i po utiscima svih učesnika postupka, delovao kao da je „nesvestan zločina“, ali je sve i šokirao jednim pitanjem. Prema rečima advokata Jakupa Ramadanija, koji je Krstičiću dodeljen po službenoj dužnosti, ubica je dao iskaz prilikom saslušanja u tužilaštvu, ponašao se pristojno i nije imao ispade. - Zbog toga sam se protivio da mu bude određen pritvor do 30 dana. Predložio sam da bude pušten u kućni pritvor, ali je taj predlog odbijen. Zatražio sam od tužioca da se obavi psihijatrijsko veštačenje mog klijenta. On nije svestan šta je učinio. U jednom trenutku sam ga pitao: "Znaš li šta si uradio?", na šta mi je odgovorio da ne zna. Posle toga me je pitao kako su mu deca kao da se ništa nije dogodilo - kaže Ramadani.

Advokat dodaje da je Krstičić prijavljen za dva krivična dela: teško ubistvo i ubistvo u pokušaju. U tužilaštvu potvrđuju da je saslušanje obavljeno u utorak, te da Krstičić zaista nije odavao utisak da je svestan šta je učinio. - Sedeo je potpuno nezainteresovano i samo ćutao. Rečeno mu je da mu je jedno dete mrtvo, drugo u bolnici, ali on je ćutao bez ijedne reakcije, potpuno bezosećajan - kažu u tužilaštvu u Uroševcu, gde potvrđuju da će uslediti veštačenje Krstičića. Ana Krstičić, majka bebe Nemanje, koju je u ponedeljak uveče ubio Dejan, i njegovog brata blizanca Danila, koji se oporavlja u niškoj bolnici, još uvek ne zna da joj je jedno dete sahranjeno.

Anin otac i deda nesrećnih beba Dragan Kuzmanović kaže da su Ana, kao i cela porodica i dalje u šoku nakon tragedije koja se desila u njihovoj porodičnoj kući u Štrpcu. - Ana još ne zna da joj je sin Nemanja sahranjen. Sutra supruga i ja idemo kod nje u Niš. Tamo ćemo prvo da razgovaramo sa psihijatrom i da sa njim dogovorimo kako ćemo joj reći. Počela je da doji drugog sina Danila i mora da sačuva mleko. Sve ovo je preveliki šok za nju i više ništa ne sme da je uznemiri - kaže Dragan Kuzmanović, deda po majci dvojice blizanaca koje je otac Dejan Krstičić napao nožem u porodičnoj kući u Štrpcu. Da podsetimo, Dejan je u ponedeljak veče, bez ikakvog povoda, posle večere uzeo kuhinjski nož i nasrnuo na svoje blizance stare svega 40 dana. Nemanju je ubio, a Danila je majka uspela da spase sigurne smrti. Dejan je posle rođenja dece promenio ponašanje. Plašio se da će mu "Albanci oteti decu i izvaditi im organe".

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji