OVK mučki ubila Božu po rođenju ćerke: Supruzi je sada stigao snimak zbog kojeg je zaplakala (VIDEO)

Smrtonosni hici pogodili su ga pravo u srce, nakon što je njegova četa upala u zasedu terorističke OVK.

Nepune tri nedelje pošto mu je rođena ćerka Anđela, policijski rezervista Božo Petković, hicima iz snajperske puške pripadnika OVK ubijen je 19. aprila 1999. godine za vreme NATO bombardovanja i to u selu Orlate na Kosovu.

Smrtonosni hici pogodili su ga pravo u srce, nakon što je njegova četa upala u zasedu terorističke Oslobodilačke vojske Kosova. Iskrvario je posle nekoliko minuta i izdahnuo na rukama najboljeg druga.

Njegova supruga Jasmina, teško je podnela gubitak supruga, a bol oseća i danas, 19 godina kasnije.

Međutim, da život piše romane i režira neverovatne scene pokazo je jedan događaj koji je Jasmina danas podelila na svom Tviter nalogu.

- Kad izgubljene stvari nađu put do tebe. Moj pokojni suprug 1996. godine. Danas je snimak došao do mene - napisala je ona uz video na kojem se vidi njen suprug sa svojim drugovima iz jedinice.

Naime, ona je dobila snimak iz, kako navodi, 1996. godine, na kojem se vidi njen suprug kako daje izjavu za RTS gde objašnjava kako njegova jedinica funkcioniše.

- Stalno smo zajedno, od prve vežbe. Ako jedan ode od drugih automatski ostali izvlače deblji kraj - rekao je on.

Snimak je na istoj društvenoj mreži podelila i njegova starija čerka Katarina uz potresnu poruku.

- Bože koliko je lep i koliko lepo priča, ne mogu... 200 puta sam gledala - napisala je ona i dodala da "ne može rečima da opiše koliko je bio lep i koliko je prelepo što nije znao da kaze slovo "r", kako je čudno izgovarao "s" i "š".

- Gledam snimak stoti put - napisala je ona.

Supruga ga molila da se ne vraća na ratište, a on mi je rekao da ne može da ostavi drugove.

Prema rečima njegove supruge Jasmine, kada je sa bebom izašla iz porodilišta, situacija je bila jeziva. Čule su se sirene, mediji su javljali o napadima.

- Tog 6. aprila, na Veliki Petak, banuo je Božo nenajavljen. Te noći nije spavao. Ujutru sam ga molila da se ne vraća, ali nije bilo šanse, rekao mi je: "Ne mogu da ostavim drugove, ono dole je strašno". Pozdravili smo se poljubio je decu i nikada ga više nismo videle - drhtavim glasom je pričala Jasmina.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji