NAJPOTRESNIJA PRIČA O MARKU (13) - JUNAKU SA KOSOVA! Izgubio je roditelje, sestru i brata i ostao SAM, ali OGNJIŠTE NE DA

Marko je prošle godine izgubio majku, oca, sestru i brata. Ovaj mali junak ne da da mu se ugasi ognjište, pa je ove godine, u opustelu kuću, ipak uneo badnje drvo.

- Kuća polako propada, ali nadam se da ću da popravim to sve - kaže Marko (13) koji je ostao bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. - automobilom su sleteli u Ibar i udavili se

Marko Vučinić (13) je prošle godine izgubio majku, oca, sestru i brata. Ovaj mali junak ne da da mu se ugasi ognjište, pa je ove godine, u opustelu kuću, ipak uneo badnje drvo.

- Ja sam bio u školi tada kada se to desilo - kazao je Marko, sa suzama na licu, za TV Prvu, kada je govorio o nesreći koja je zadesila njegovu porodicu.

Bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. - automobilom su sleteli u Ibar i udavili se. Od tada Marko nastavlja život sam, potpuno siguran da sa Kosova i Metohije neće otići

Ono što je fascinantno, je to da, iako živi kod staratelja, ne dozvoljava da mu se ognjište u kosovskom selu Vuča ugasi. Tako je i minule novogodišnje praznike obeležio u rodnoj kući.

- Milan (staratelj) i ja često dolazimo, i radimo šta je potrebno, sečemo drva, riljemo njivu - kaže mali junak, koji je doživeo nezamisliv bol.

- Kuća polako propada, ali nadam se da ću da popravim to sve - kaže Marko u srceparajućoj ispovesti. Ovde ostaje, sa Kosova ne želi da ide.

O nesreći ne priča mnogo, i niko ne može ni da zamisli šta se krije u malenoj duši Marka sa Kosova. Socijalni radnici ga obilaze, brinu o njemu, kao i staratelj, rođak Milan, ali je dečja duša neutešna.

Nedavno je bio i u Beogradu, gde je upoznao fudbalere Crvene Zvezde, koju obožava. Malo radosti i za ovog napaćenog dečaka.

- Ja sam bio u školi tada kada se to desilo  - kazao je Marko, sa suzama na licu, za TV Prvu, kada je govorio o nesreći koja je zadesila njegovu porodicu. Roditelji ovog dečaka, sa još dvoje dece, sleteli su u Ibar, i ostavili su Marka samog na svetu.

Ono što je fascinantno, je to da, iako živi kod staratelja, ne dozvoljava da mu se ognjište u kosovskom selu Vuča ugasi. Tako je i minule novogodišnje praznike obeležio u rodnoj kući. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji