UMRO JE NIKOLA SIMOVIĆ, OFICIR CRVENIH BERETKI: Za njega kažu da je PRVI I NAJČISTIJI, ubila ga je korona

Nikola Simović Cigo, oficir Crvenih beretki preminuo je juče posle dvonedeljne borbe sa virusom korona.

Pripadnici Crvenih beretki kažu da je "prva i najčistija beretka".

Sa tugom obaveštavamo javnost, saborce i prijatelje da je 11. februara 2021. godine u Beogradu, posle dvonedeljne borbe sa virusom korona, preminuo legendarni oficir Crvenih beretki – Nikola Simić Cigo - objavljeno je zvanično. 

Simović je preminuo u 64. godini života.

Datum i vreme sahranje biće naknadno objavljeni.

Ostaće upamćen kao jedan od prvih boraca koji su stali na branik otadžbine i neprikosnoveni komadant Knindži. "Uvek u prvim redovima, vodio je i čuvao glave svojih boraca u mnogobrojnim akcijama, ali je nažalost izgubio iznenadnu bitku sa pošasti sa kojom se borimo skoro godinu dana." - kažu oni koji su ga poznavali. 

Inače, Nikola Simić odlikovan je Ordenom za zasluge i Spomen znakom.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji