Print this page

OVAJ SRBIN JE NA TOP-LISTI BEGUNACA U BRITANIJI: Potpuno je neuhvatljiv! POLICIJA JE BILA U ŠOKU KAD MU JE OTKRILA 250 KG ČISTOG KOKAINA!

Danijel Dugić (36), koji je optužen za šverc 225 kilograma kokaina, nalazi se na spisku 30 kriminalaca za kojima se godinama traga u ovoj zemlji

Danijel Dugić (36), srpski državljanin koji je u Velikoj Britaniji optužen za šverc 225 kilograma kokaina, više od četiri godine nalazi se na listi 30 najtraženijih begunaca u toj zemlji!

Dugićeva slika okačena je na brojnim međunarodnim poternicama, zajedno sa fotografijama drugih odbeglih kriminalaca koje britanske vlasti optužuju za najteža krivična dela.

Ime odbeglog Srbina odjeknulo je u svetskoj javnosti 2010, nakon što je britanska policija presrela ribarski brod u Lamanšu i u njegovom kontejneru za skladištenje ribe pronašla tovar od čak četvrt tone čistog kokaina.

Vrednost zaplenjene droge, za koju se veruje da je bila namenjena britanskom tržištu, procenjena je na više od 60 miliona evra.

Specijalci britanske policije uhapsili su tada posadu broda „Frešvoter fajv“, među kojima je identifikovan i crnogorski državljanin Zoran Drešić iz Bara. Iako se na saslušanju branio da se na brodu našao kao ribar i lovac na jastoge zaposlen na crno, policija je tokom istrage ustanovila da je jedan od vodećih krijumčara kokaina iz Južne Amerike. Daljom istragom utvrđeno je da je Drešić komunicirao sa Danijelom Dugićem, i to zahvaljujući listinzima mobilnog telefona. Britanski mediji su tada preneli da se Drešić u prvo vreme pravdao da mu je Dugić poznanik s kojim ga je upoznao zajednički prijatelj, ali da je priču ubrzo promenio tvrdeći da ga uopšte ne poznaje.

Banda krijumčara, među kojima je bio i Drešić, ubrzo se našla pred britanskim sudom koji ih je kaznio sa ukupno 104 godine zatvora. Svi oni su na suđenju tvrdili da ne poznaju odbeglog Dugića, kao i da je on greškom povezan sa njima. Britanski mediji prenose da tamošnje vlasti još od 2013. veruju da se Dugić krije na teritoriji Španije, zbog čega obaveštajne službe obe države zajednički neprekidno rade na lociranju i hapšenju Dugića svih ovih godina.

Opasna banda iz Brazila

VEZE SA MAFIJOM

Nakon otkrivanja tovara u Lamanšu, britanske vlasti su uhapšenog Baranina Zorana Drešića, saradnika Danijela Dugića, označila kao narko-bosa koji je u Britaniji bio glavna veza sa brazilskom mafijom i ozloglašenim Goranom Nešićem Cigom. Crnogorski mediji su preneli da je posle presude od šesnaest i po godina zatvora u Britaniji, Drešić 2014. deportovan u Crnu Goru, čije su ga vlasti potraživale zbog krivičnih dela još od kraja devedesetih.