JAČI I OD LJUBE ZEMUNCA: Bio je strah i trepet 90-ih, voleo je fer plej i preživeo LUDILO! (FOTO)

Bio je pravi predstavnik stare garde žestokih momaka za koga je ferka bila svetinja i sve je rešavao golim rukama

Likovi koji su obeležili epohu kriminala i podzemlja i dalje se često spominju. Osobe koje poštuju njihov rad i delo, na društvenim grupama objavljuju fotografije i priče o ljudim koji su plalili beogradski asfalt.

Ovaj momak je važio za jednog od najjačih ljudi Jugoslavije. Njegovu snagu poštovale su najveće zverke tog doba.

Milorad Veljić Manga. Legenda Žarkova, čovek ne toliko poznat javnosti, ali da onima koji su bili u zatvoru kada su mogli čuti robijaški sleng. Mangaš ili Mangalija koji se odnosi na krupnog, jakog i za.ebanog momka.

I danas kada neko krene da izigrava neki faktor iza rešetaka, čuće od starijih likova:

"Nemoj da se mangupiraš, nisi Mange!"

Svoju zatvorsku reputaciju stekao je kada su mu samicu ubacili 5 Albanaca, a jedino je on izašao na nogama. Čak je bio i na Golom otoku kada mu nisu dozvolili da ga napusti kako bi se takmičio u bodibildingu zbog tetovaža.

Velika kobra je dominirala njegovim leđima i po tome su ga prepoznavali u gradu.

Mange je postao poznat široj masi nakon incidenta u kafani "Mala Romansa" na Julinom brdu u Žarkovu kada je pretukao devetoricu od kojih su neki koristili i noževe. Mange je bio izboden i isečen ali je ostao na nogama.

Dominirao je ulicama Beograda dok se cenila fizička snaga i fer plej tuče.

Veljić je bio ogroman čovek kome su tadašnje lisice bile male pa su policajci morali da koriste specijalno za njega veće, američke.

Čak je čuveni Ljuba Zemunac svojevremeno govorio:

"Jedini čovek koji je jači od mene je Milorad Veljić Mange!"

Često su bili zajedno u zatvoru i mnogi su ih forsirali da se odmere snage ali nisu to želeli da rade.

Ljuba i Mange su bili dobri drugovi sedamdesetih, a kada je Ljuba otišao u Frankfurt, Mange ga je posećivao, gde bi ga ovaj dočekao kao rođenog brata. U vreme kada su zajedno pravili probleme po gradu, dolazilo je do opšteg vanrednog stanja kada je morala da interveniše cela beogradska policija. Kada je Ljuba mučki ubijen, Mange je nosio kovčeg na sahrani svog dobrog prijatelja.

Oružani sukobi koji su počeli da dominiraju od sredine osamdesetih nikako nisu bile u skladu sa "fer plej" kodeksom Mangeta.

Mange je bio pravi predstavnik stare garde žestokih momaka za koga je fer plej bio svetinja i sve je rešavao golim rukama. Iako legenda o Mangetovoj snazi danas običnim ljudima zvuči kao bajka, njegovi savremenici će potvrditi da su sve priče o njemu istinite i da se takav čovek jednom rađa!

Mange nije učestvovao u ludilu devedesetih, živeo je mirno, ostario i preminuo srećan, okružen decom i unucima.

Uprkos pucnjavama, brojnim ubistvima, braći Bambalić, legenda u Žarkovu je ostao Mange. O njemu se još uvek šapuće sa strahom, a tuča u kafani "Mala romansa", kada je izboden "složio" devetoricu napadača i dalje se prepričava.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji