KRISTIJAN JE ZBOG MAJKE POSTAO KRIMINALAC: Ispovest prijatelja i nastavnika iz škole!

Kristijan Golubović rastao je bez roditelja, na ulici je tražio uzore i podršku, ušao u krimi-svet, a sve to da bi se dokazao pred mamom.

Aleksandar Kristijan Golubović i dalje je najintrigantniji učesnik rijalitija u istoriji, najviše zbog ponašanja i stavova koji su u suštoj suprotnosti sa onim što on zvanično jeste - kriminalac. Kristijan je u rijalitiju pokazao vrednoću, poštenje, lojalnost, saosećanje, a njegovi prijatelji iz detinjstva i nastavnica iz osnovne škole  kažu da ih to ne čudi, jer je Golubović bio Robin Hud i kao dečak. Prema njihovim rečima, loš odnos s majkom Milankom odveo ga je u kriminal.

- Otac mu je bio u zatvoru zbog teške pljačke koja je završena ubistvom, majka je kao stjuardesa stalno bila na putu, pa je živeo s babom, koja ga je odgajala. Očigledno je bio veoma vezan za mamu i patio je zbog udaljenosti. Da bi se izborio za njenu ljubav i naklonost, počeo je da se dokazuje pred lokalnim starijim kriminalcima sa Zvezdare, koji su ga koristili, tražili od njega da nekog prebije, opljačka. On nije znao za pojam „dome, slatki dome“, samo za ulicu. Nije imao nikog da ga usmeri na pravi put, na ulici je tražio uzore, uvažavanje, podršku, vrlo brzo je ušao u krimi-svet. Milanka je podržavala takvo njegovo ponašanje, a kasnije je postala glavni mozak svih kriminalnih poslova, pa me nije začudilo što je uhapšena s njim 2010. godine zbog dilovanja droge - kaže njegov školski drug, koji je insistirao na anonimnosti.

Golubović je prvo pohađao školu „Jelena Ćetković“, a kasnije je prebačen u OŠ „Siniša Nikolajević“. Niko od školskih drugova, profesora i osoblja nije želeo da ih imenujemo, ali su nam ispričali kako pamte Kristijana, koji je danas idol nekim novim generacijama.

- U školama se uglavnom kratko zadržavao, jer je često bio privođen i smeštan u popravne domove. Interesantno je da nemam nijednu zajedničku fotografiju s njim, jer kad god bismo imali grupno slikanje sa razredom, Kristijan je bio u domu - seća se njegov školski drug.

Jedan od nastavnika ističe da Golubovića pamti kao prepametnog dečaka.

- Bio je natprosečno inteligentan i krupniji od svojih vršnjaka. Imao je razvijen osećaj za pravdu i zaštitnički se ponašao prema drugovima. Oni su ga zvali Robin Hud jer je često pomagao i štitio slabije i siromašnije - kaže nastavnik i dodaje:

- Nikad nije bio nekulturan niti bezobrazan prema profesorima i uvažavao je njihov autoritet. Međutim, već tada je imao posla s policijom, pa je u školama tretiran kao problem. S druge strane, bio je veoma human i spreman da pomogne svakome, pa su ga pojedinci obilato iskorišćavali. Drugi su bili suroviji prema njemu nego što je on bio prema njima.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji