Srbin se vratio iz Austrije i rekao da nosi samo 4 stolice i 5.000 evra: Na granici su otvorili njegovu "mečku" i našli "debelu" čarapu (FOTO)

Carina je zaustavila 41-godišnjeg srpskog državljanina u "mercedesu" austrijskih registarskih oznaka

Carinici su 28. septembra 2018. godine, na ulazu graničnog prelaza Bački Breg, sprečili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od 110.000 evra, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Kako se navodi, prekršaj je otkriven kada se oko ponoći za redovnu carinsku kontrolu prijavio 41-godišnji srpski državljanin u "mercedesu" austrijskih registarskih oznaka koji je iz Austrije, gde boravi i radi, doputovao u Srbiju.

Iako je izjavio da, pored ličnih stvari i četiri stolice, sa sobom nosi iznos od 5.000 evra, detaljnim pregledom carinski službenici su u njegovoj torbici pronašli čak 110.000 neprijavljenih evra umotanih u čarapu, pa složenih u kesu.

Kako je putnik posedovao sumu od ukupno 115.000 evra, iznos od 10.000 evra mu je vraćen, budući da je to dozvoljeni limit koji može da se prenosi preko granice bez prijavljivanja.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji