POSLEDNJA SMRTNA KAZNA U SRBIJI Ubio pa silovao Ivanu (6), streljan je u Somboru na Dan zaljubljenih

Monstruozno ubistvo koje se u nedelju dogodilo u okolini Zaječara podiglo je građane Srbije na noge, pa su rešili da pokrenu peticiju za vraćanje smrtne kazne.

Vladica Rajković je silovao, a zatim i brutalno ubio trogodišnju devojčicu Anđelu. Ovaj zverski zločin bio je inicijalna kapisla da se građani pobune i zahtevaju najveću moguću kaznu. Ipak, jedino što vlada može da uradi jeste da uvede doživotnu robiju.

Poslednja smrtna kazna u Srbiji izvršena je 1992. godine i to na Dan zaljubljenih 14. februara. Tada je u Somboru streljan Johan Drozdek zbog toga što je ubio, a zatim i silovao šestogodišnju Ivanu Salijević iz Karavukova.

Tragedija, kakvu ovo mesto nadomak vojvođanskih Odžaka, dotad nije doživelo, dogodila se kada je Drozdek, ne bi li se osvetio njenom ocu, devojčicu odvezao na biciklu njenog oca do seoskog groblja, gde ju je prvo ubio, a potom silovao.

Ubio pa silovao zbog bicikla?!

U sudnici Okružnog suda u Somboru, Drozdek nije poricao zločin. Govoreći o motivu, naveo je da se jako naljutio što mu “Džemo” nije dao bicikl, i da u besu nije znao šta radi. Ispričao je da ga je “nervirala mala kada je, počela da plače i sve glasnije moli da je vrati kući”.

- Kajem se, nije trebalo da je ubijem - rekao je sudiji Drozdek.

Smrtna kazna ukinuta je 2002. godine, a građani sada zahtevaju njeno ponovno vraćanje zbog istog zločina koje se dogodilo u okolini Zaječara.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji