Dvojica dečaka (15) i (12) ukrala kutiju sa parama za lečenje male Tise: Rasvetljena krađa novca

Maloletni Kikinđani (15) i (12) u subotu su, ispred jednog restorana brze hrane, ukrali novac namenjen lečenju četrnaestomesečne Tise Sredojev. 

Policija je juče rasvetlila ovu krađu koja je izazvala ogorčenje i nevericu ljudi koji saosećaju sa malenim borcem i njenim roditeljima:

- Nisam ljuta, ni najmanje. Nemaju oni svest o tome šta su uradili - kaže Jelena Sredojev, Tisina majka. Protiv starijeg dečaka je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog drskog i bezobzirnog ponašanja iz Zakona o javnom redu i miru:

- Mlađi počinilac je prekršajno neodgovoran, pa je prekršajna prijava podneta protiv njegovog oca zbog propuštanja dužnog nadzora nad detetom iz Zakona o prekršajima - rečeno je iz kikindske policije.

Odbačenu kutiju u delu Dositejeve ulice, kod PIO fonda, u subotu je pronašao radnik obezbeđenja. On je policiji prijavio da su dve nepoznate osobe odbacile staklenu kutiju u kojoj je bilo 600 dinara.

Preostalu sumu, maloletnici su ukrali i pobegli, a radnica restorana brze hrane nije ni primetila da je kutija nestala jer je zbog "Dana ludaje" bila velika gužva. Kutija je istog dana vraćena, a u nju Kikinđani i dalje ubacuju novac.

Pomoć za lečenje Tise:

Uplatom na dinarski račun: 160-552148-04

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004251.2

IBAN: RS35160005400004251219

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji