POGLEDAJTE PISMO KLJUČNOG SVEDOKA: U njemu piše ko je naručio UBISTVO Arkana jer…

Gavrić tvrdi da bi mu povratak u Srbiju značio sigurnu smrt jer bi ga ubili Arkanovi prijatelji.

On je opisao kako je prve tri godine proveo u samici kako ga neko ne bi ubio.

Dobrosav Gavrić osuđen na 30 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, u svom zahtjevu za azil, koji podnio vlastima Južnoafričke Republike, tvrdi da nije ubica i navodi da je jedini koji je imao motiv i moć za to ubistvo bio tadašnji predsjednik Slobodan Milošević.

On navodi da se Milošević plašio Arkana kao nezgodnog svjedoka protiv njega u Hag

Jedina osoba koja je mogla da ubije Arkana je bio predsjednik Slobodan Milošević. On je bio poznat po tome što je bio spreman i sposoban da ubija protivnike. Do 2000. godine Miloševića su tražile snage NATO i istraživani su njegovi zločini. Tada se očekivalo da će biti prihvaćena optužnica protiv njega. To je stvorilo veliki pritisak na Miloševića. Za istragu zločina je bio potreban svjedok visokog profila koji bi mogao da svjedoči o Miloševićevom znanju i odobravanju zločina počinjenih u ratu. Iz tog razloga, vjerovatno je Milošević naredio atentat na Arkana – piše Gavrić u zahtjevu za dobijanje političkog azila.

Gavrić tvrdi da nije poznavao Arkana i da nije imao motiv da ga ubije. Ističe da je te večeri, 15. januara 2000, došao i Interkontinental da se nađe sa društvom i da je tada video Arkana, ali da nije obraćao pažnju na njega.

Bilo je puno pritisaka na policiu da nađe osumnjičenog, a ja sam kasnije nevin optužen – piše Gavrić.

Gavrić tvrdi da bi mu povratak u Srbiju značio sigurnu smrt jer bi ga ubili Arkanovi prijatelji.

On je opisao kako je prve tri godine proveo u samici kako ga neko ne bi ubio.

Poslije izlaska iz zatvora, vratio sam se u Loznicu. Tamo ja moja porodica nismo bili sigurni. Dobijao sam anonimne pretnje i uvijek su me čuvali, a po gradu su viđali opasne ljude – navodi Gavrić u aplikaciji koju je Viši sud u Kejptaunu odbacio kao neosnovanu.

Drugostepeni sud je zaključio da su im srpske vlasti odgovorile da Gavrić nije počinio politički zločin i da nema osnova da dobije status izbeglice. U odluci navode da su im srpske vlasti garantovale da mu ne prijeti smrtna kazna ukoliko bude deportovan u Srbiju.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji