MISTERIJA I DALJE TRAJE: Pet TAJNI koje je ARKAN odneo u grob

Željko Ražnatović Arkan poneo je sa sobom u grob i mnoge tajne koje će možda Srbiji zauvek ostati nepoznanica.

Prva tajna odnosi se na keš, nakit i vredne slike koje je imao, a za koje se još uvek ne zna gde su završili. Arkanov FK Obilić imao je u trenutku njegove smrti 20 miliona maraka na računu. Sam Arkan je u svom sefu imao više od šest miliona maraka. Uz to je posedovao i vredne slike Franciska Goje, Petra Lubarde i Paje Jovanovića, za koje se takođe ne zna gde su završile.

Druga tajna odnosi se na to da li je sklopio dogovor da svedoči u Haškom tribunalu. Političar Vojislav Šešelj tvrdi da je Arkan neposredno pre ubistva postigao sporazum sa Haškim tužilaštvom da ga neće goniti, ali da će on svedočiti.

Dogovor koji je imao sa šefom tadašnje Državne bezbednosti Radovanom Stojčićem Badžom takođe će ostati tajna. Njih dvojica su navodno sarađivali u švercu i nije isključeno da je Badži počelo da smeta to što su Arkanu porasli apetiti.

Ćetvrta Arkanova tajna odnosi se na nerazjašnjena ubistva u koja je navodno umešan. Javnost naročito zanima da li je on kao što se misli umešan i u ubistvo novinarke Dade Vujasinović.

Poslednja peta tajna odnosi se na njegov dogovor sa Državnom bezbednosti. Iako nikada nije bio praćen, niti na njihovoj listi, nema sumnje da je zbog svoje kriminalne prošlosti Arkan imao određeni sporazum sa vrhom DB.a

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji