Print this page

KAMERE SNIMILE BRUTALNU LIKVIDACIJU LESKOVAČKOG BIZNISMENA: Ubica ga sačekao da parkira pa ga izrešetao iz zbrojevke

Sakrio lice: Na snimku sa video-nadzora vidi se kako napadač s kapuljačom prilazi automobilu u kojem sedi Mikić i kroz otvoren prozor u njega ispaljuje ceo šaržer. Ubica sve vreme rukom zaklanjao lice

Na Leskovčanina Aleksandra Mikića (32), koji je izrešetan u nedelju uveče oko 21.30 u Ulici Topličkog ustanka, ubica je ispalio čak 15 metaka! Mikić je ubijen dok je sedeo u svom automobilu „alfa romeo“, a brutalnu likvidaciju snimile su sigurnosne kamere.

Veruje se da su Mikića usmrtili profesionalci.

- U pitanju je klasična sačekuša. Još se istražuje i da li je ubijeni ispalio neke od hitaca ka napadaču, pošto je na sedištu pored njega pronađeno oružje. Inače, ubica je pucao iz češke „zbrojevke“ - objašnjava izvor iz istrage.

Pištolj nađen pored žrtve

Portal Jugmedia.rs objavio je da su dvojica muškaraca, vozač i ubica, čekala žrtvu u automobilu ispred zgrade u Ulici Topličkog ustanka, gde je Mikić imao stan.

- Na snimku se vidi kako Mikić parkira svoj automobil, a onda kako iz drugog automobila hitro izlazi muškarac, prilazi do prozora vozača i u Mikića ispaljuje ceo šaržer. Potom se brzo vraća do svog automobila, gde ga čeka vozač, seda na zadnje sedište i udaljuje se s mesta zločina. Inače, ubica je imao kapuljaču na glavi, a sve vreme dok je prilazio žrtvi rukom je zaklanjao lice od kamera - navodi izvor iz istrage.

Ubrzo nakon ubistva „reno megan“ sa stranim tablicama kojim su se vozile ubice dignut je u vazduh na parkingu iza Tehnološkog fakulteta. Inspektori su ubeđeni da su kola namerno zapaljena kako bi se uništili tragovi.

Aleksandar Mikić, iako mlad, odavno je poznat policiji i pravosudnim organima. Prema pisanju lokalnih medija, nedavno je završeno suđenje na kojem se on teretio da je pre desetak godina oteo leskovačkog narko-dilera u Vranju. Takođe, pre dve godine Mikić je usred dana, pred mnoštvom ljudi, pretučen u leskovačkom kafiću u centru grada. Navodno je razlog bio to što je ušao u preduzimačke poslove.

Upravo je to jedan od mogućih motiva zločina. Naime, nagađa se da je njegovo ubacivanje u građevinske poslove zasmetalo konkurenciji, ali se takođe navodi da je Mikić navodno nameravao da počne da se bavi drugim, još unosnijim poslom, zbog čega je, kako se priča, nedavno boravio na Malti i u Nemačkoj.

Stanari Ulice Topličkog ustanka i juče su bili veoma uznemireni zbog nezapamćenog zločina.

- Pucnjava se dogodila na 20 metara od našeg stana. U prvom trenutku smo pomislili da deca bacaju petarde, ali su pucnji bili tako glasni da smo se uplašili i nismo smeli ni na terasu da izađemo. Nakon nekoliko minuta čule su se sirene policije i Hitne pomoći i shvatili smo da se dogodilo nešto ozbiljnije - priča stanarka susedne zgrade.