MONSTRUM KOJI JE ZGROZIO SRBIJU: Bebi slomio lobanju, pa joj prerezao grkljan nožem kojim je zaklao ženu!

Ne želim da iznesem svoju odbranu. Braniću se ćutanjem u ovoj fazi postupka, hladnokrvno i bez imalo kajanja rekao je juče u novosadskom Višem sudu monstrum Arpad Sabo (28), optužen za teško ubistvo četvoromesečne ćerke Nikoline i supruge Slavice (24), koje je počinio u Veterniku u avgustu prošle godine.

- On je svesno hteo da ubije i suprugu i dete. Tog dana, u noći između 15. i 16. avgusta prošle godine, prvo je ubio Slavicu i to tako što je najpre u kupatilu stana primenio fizičku silu u nameri da je liši života zadavši joj udarce u predelu glave i tela, nakon čega je kuhinjskim nožem, dužine sečiva oko 20 cm, Slavici zadao tri ubodne i jednu reznu ranu na vratu. Tu se nije zaustavio, već je nastavio da joj kasapi grkljan, zid ždrela, krvne sudove - navedeno je u optužnici.

Nakon toga monstrum odlazi do dečjeg kreveca u kome mu je bila četvoromesečna ćerkica i istim nožem ubija i rođeno dete.

- Prvo joj je šakom stisnuo teme glave, čime joj je polomio kosti, a zatim istim nožem kojim je ubio Slavicu prerezao joj vrat - navedeno je u optužnici u daljem opisu monstruoznog zločina koji je Arpad počinio.

Optuženi je tokom čitavog jučerašnjeg pretresa pažljivo slušao svačije izlaganje, a čak se i ironično i podrugljivo nasmejao nekoliko puta dok su Slavičini neutešni roditelji davali svoje iskaze.

Vesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, došla je juče iz Beograda na glavni pretres.

- Došla sam na ovo zločinačko suđenje da bih podržala roditelje, imajući u vidu da sam nakon zločina bila u kontaktu s ocem, odnosno dekom žrtava. Smatram da je podrška roditeljima vrlo bitna, jer svi sa strane gledaju probleme zločina i nasilja u porodici i ponašaju se kao posmatrači. A ovo je problem koji može da se desi svakome - kazala je Stanojevićeva.

Potom je navela da nije očekivala da će se branitićčutanjem.

- Njemu je verovatno advokat predložio da čuti. Međutim, šta god da uradi, ovo je zločin bez presedana. Nadam se da će sud izreći maksimalnu kaznu zatvora - istakla je Stanojevićka.

Vesna Stanojević je kazala i da joj je žao što nije usvojena izmena i dopuna zakona.

- Žao mi je što u ovom slučaju nije moguće izreći doživotnu kaznu zatvora. Nažalost, ovaj monstrum je mlad čovek i on može dočekati da izađe iz zatvora, dok Nikolinu i Slavicu ništa ne može vratiti. To je, po mom mišljenju, strašno - rekla je nakon suđenja Stanojevićeva.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji