Da li će DNK otkriti CINKAROŠA ŠKALJARACA? Doušnik ostavio tragove u vili na Krfu, MUČEN DO SMRTI?!

Kavačkom klanu su navodno dušnici iz Škaljarskog klana ukazali gde se u Atini kriju Ivan Dedović i Stevan Stamatović koji su ubijeni ove godine u januaru, kao i Alen Kožar i Damir Hadžić koji su krajem jula likvidirani na Krfu.

Priča se među ovim klanovima da je osoba poznata kao ''cingaroš'' neko vreme bila u kontaktu sa svom četvoricom ubijenih, a nakon što je pružila neophodne informacije, misteriozno nestala.

Grčka policija je tokom uviđaja u vili u kojoj su boravili ubijeni Kožar i Hadžić pronašla DNK treće osobe, koja je misteriozno nestala i kojoj se zatim gubi svaki trag iako su neke informacije govorile da se ta izvesna osoba pojavila u Španiji.

Škaljarci su upravo posle saopštenja policije da postoji trag treće osobe koja je bila toliko prisna sa ubijenim Kožarom i Hadžićem suzili krug osumnjičenih i  krenuli u lov na “cinakaroša”. Prema nepotvrđenim saznanjima posle naznaka da je za informacije o dojavi gde se kriju visokorangirani članovi klana dobio milion evra, sumnji o kome se radi više nije bilo, pa su ga posle jurnjave kroz nekoliko evropskih zemalja sustigli i mučili do smrti tako što su mu odsekli prste, a šrafcigerom izvadili oči, pre nego što je ubijen.

-Priča o cinkarošu krenula je nekoliko dana posle zločina na Krfu. U toj verziji koja izlazi iz podgoričkog podzemlja utvrđeno je da je taj muškarac bio u samoj vili, gde je i nađen njegov DNK. Takođe, utvrđeno je da je bio u telefonskom kontaktu sa ubijenim Stevanom Stamatovićem u mesecima neposredno pre nego što su Stamatović i Dedović likvidirani u restoranu u Atini. I prosto, on se tu pokazao kao ključna karika njihove logistike i skrivanja”, kaže Tamara Marković Subota, novinarka koja se već duže vreme bavi ratom dva crnogorska klana.

Mučenje ''cinkaroša''

Ona dodaje je lov škaljaraca, prema njenim saznanjima,  nastavljen u Španiji, gde je navodno prema pričama iz podgoričkog podzemlja, lociran “cinkaroš”, kome se upravo u ovoj zemlji, u kojoj je i počeo rat dva crnogorska klana, gubi svaki trag.

Pojavile su se informacije da je on ubijen i spaljen, a da li je to zaista tačno, španska policija nije nikada potvrdila zvanično.

-Navodno su nađena dva tela, ali to su za sada spekulacije koje zvanično nisu potvrđene. Sve informacije su na nivou operativnog saznanja i informacija iz podgoričkog podzemlja. Takav zločin ne može da ne ostane bez nekog traga. Ja verujem da tu ima neke istine i da se ova priča o likvidaciji ne širi tek tako- dodaje Tamara

Bezbednosne službe Grčke, Srbije, pa i Crne Gore i dalje pokušavaju da prikupe sve informacije, ali osim tvrdnji i glasina nikavih konkretnih imena i dokaza nema. Nagađa se da su u likvidaciji i otkrivanju lokacija gde se u Atini i na Krfu kriju visokopozicionirani članovi klana umešana i dva srpska državljanina koji su profesionalne ubice dovele do atinskog restorana i vile na Krfu i da su njihova tela spaljena, ali ni za ovu tvrdnju osim glasina , nema ni jednog dokaza.

Podsetimo, rat dva najjača crnogorska kriminalna klana, škaljarskog i kavačkog (mesta u blizini Kotora) počeo je 2014. godine zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz skladišta u Valensiji.  Sredstva za likvidaciju se nisu birala, kao ni žrtve. Ginuli su pripadnici oba klana, ali i članovi porodica, poznanici i prijatelji. U ratu dva klana do sada je ubijeno više od 50 osoba.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji