KNELE JE NA NOSILIMA, VOZE GA U URGENTNI: Pogledajte fotografiju žestokog momka devedesetih MINUT RANIJE JE UPUCAN! (FOTO)

Jedan od najpoznatijih momaka sa beogradskog asfalta koji je harao ulicama prestonice devedesetih godina prošlog veka nesumnjivo je Aleksandar Knežević Knele.

Za njega se vezuju brojni oružani obračuni koji su devedesetih bili veoma česti na ulicama Beograda.

Jedan od takvih obračuna bio je sukob sa Zoranom Kovačevićem Kočom 1991. godine zbog posla oko auto-otpada. Sukob je kulminirao kad ga je posle kraće rasprave u prepunom klubu "Tifani" Knežević upucao u noge.

Knele je 1992. preživeo dva napada.

Maja meseca 1992. godine ispred kafića "Freska" posle žestoke svađe i vređanja na nacionalnoj osnovi Milan Janković iz Bijelog Polja ranio je Kneleta u predelu prepona. Knežević je na nosilima prevezen u Klinički centar i tad je i nastala čuvena fotografija.

Knele je te godine napadnut i u jednoj auto-mehaničarskoj radnji i samo je pukom srećom izbegao smrt.

Bio je učesnik i mnogih drugih pucnjava po Beogradu. Učestvovao je u obračunu ispred restorana "Poslednja šansa" i diskoteke "Luv" na Voždovcu.

Nedugo zatim ispred kluba "Nana" na Senjaku, dve maskirane osobe, naoružane kalašnjikovima, istrčavši ispred Kneletovog "poršea" ispalile su više hitaca. I ovog puta Knele je imao sreću pošto se podvukao pod volan automobila pa je prošao samo sa ogrebotinom, dok je "porše" bio oštećen na više mesta.

Osim kao pripadnik voždovačkog kriminalnog klana i pripadnik Srpske garde bio je poznat i kao vatreni navijač Crvene zvezde i učesnik čuvenih demonstracija 9. marta 1991. godine.

Njegovo ubistvo nikada nije dobilo epilog. 

Ubijen je u 21. godini u svojoj hotelskoj sobi u "Hajatu". Telo u lokvi krvi pronašla je sobarica, a na ogledalu krvlju je bila ispisana poruka: "Broj 1".

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji