Lik iz japanske animirane serije inspirisan je Željkom Ražnatovićem Arkanom

U devetoj epizodi japanske anime serije “Jormungand” pojavljuje se lik Dragana Nikolajeviča Baldre, koji po svemu podseća na komandanta srpske dobrovoljačke garde, Željka Ražnatovića Arkana.

Jedna od sličnosti ogleda se u tome što je Dragan Nikolajevič vođa narodne vojske “Balkanski zmajevi” i poznati je internacionalni kriminalac.

Dragan Nikolajevič predstavljen je kao muškarac bele puti i krako pošišane kose. Nosi uniformu “balkanskih zmajeva”, a ističe se nadmoćnom ličnošću. Navikao je na bespogovornu pokornost svojih vojnika koji ga veoma poštuju.

Brzo i lako se ljuti, ima nepredvidive postupke, što ga čini vrlo opasnim.

Možda najveća sličnost ogleda se u tome što je Dragan Nikolajevič sin generala koji kao mladić postaje ozloglašeni kruminalac po Evropi.

Nikada nije osudjivan zbog politickih veza njegovog oca. Kasnije osniva grupu “Balkanski zmajevi” koju koristi kao kriminalnu organizaciju koja je, kako je u seriji predstavljeno, angazovana za etnicko ciscenje.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji