ARKANOVA ESTRADNA TROJKA: Toni Montano, Oliver Mandić i Džej u službi kriminala devedesetih

Džej Ramadanovski, Oliver Mandić i Toni Montano bili su Arkanova estradna trojka i glavna podrška u kampanji koju je poveo za mesto u Vladi Srbije kada je odnovao Stranku srpskog jedinstva. Džej ne želi mnogo o tome da priča.

- Ja sam Dorćolac, bivši sitni kriminalac, džeparoš i šibicar, tako da mi nije nikada bilo teško da se družim i razumem krimose. Družio sam se sa njima, pevao im, ali mi nije na pamet padalo da muvam drogu i nosim pištolj.

Džej ipak retko pominje rođaka Isu Leru, poznatijeg kao Džamba, koga su Arkanovi ljudi pretuki u kockarnici palate Beograd, i koji je posle toga nestao. Šuškalo se da zbog toga Džej nije smeo da odbije ni jedan Arkanov poziv i poslovnu ponudu.

Pevač Oliver Mandić i danas se hvali da je bio pripadnik Arkanove garde u ratu, bio je intendant i slikao se u maskirnoj uniformi gde god je stigao. I njegov kolega Toni Montano obukao je rado uniformu dobrovoljačke garde. Toni je pre rata odbio da služi JNA i zbog toga odležao neko vreme u zatvoru, ali je, kako kaže, kao pripadnik "A garde" dokazao da je rodoljub i patriota. Minimaks kaže da je Toni Montano odbio da bude gost u njegovoj emisiji zato što je u žalosti zbog Arkanove smrti. Oliver Mandić, Toni Montano i Dušan Prelević poznavali su Arkana još iz rane mladosti i bili su prijatelji. Kada je počeo rat u Hrvatskoj, sva trojica su pristupila Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, poznatijoj kao "Tigrovi". Oliver Mandić je u "Tigrovima" obavljao dužnost intendanta - bio je zadužen za nabavku cigareta i ostalih potrepština. Rok kritičar Petar Janjatović priseća se da je pre nekoliko godina, na ceremoniji dodele nagrada na MESAM-u, Mandić izražavao zahvalnost svom kumu Arkanu. "U to vreme, Toni Montano i on šepurili su se po čitavoj Srbiji kao manekeni, i slikali se u uniformi gde god su stigli. Toni Montano je čak pretio nekim ljudima pozivajući se na Arkana, svog velikog zaštitnika." Toni Montano je napisao muziku i tekst za himnu fudbalskog kluba "Obilić". Mandićevi saradnici govore da poznanstvo sa Arkanom datira još iz doba detinjstva (obojica su bili deca vojnih lica i stanovali su u istom kraju), kao i da je Oliver bio dobar drug sa Cecom - pisao je muziku za neke njene pesme i učio je da peva. Olivera nismo uspeli da pronađemo pošto je on danas zauzet poslovni čovek, vlasnik nekoliko ka?ća u Beogradu.

Željko Ražnatović Arkan ušao je u svet estrade 11. oktobra 1993. godine, kada je na proslavi dana Srpske dobrovoljačke grade u Erdutu upoznao svoju buduću ženu Cecu. Zapala mu je za oko kao najlepša pevačica i odmah je, na licu mesta, želeo da se uveri da je buduća majka njegove dece ispravna. (Arkan je bio zakleti nepušac i antialkoholičar.) "On je na početku našeg poznanstva imao ozbiljan razgovor sa mnom, čak je zagledao moje ruke, zavrtao rukave kako bi se uverio da nema tragova igala, jer se pričalo da se drogiram...", opisivala je Ceca svojevremeno njihov susret. "Mladenci iz snova", kako su ih nazivali ženski magazini, venčali su se 19. februara 1995. godine pred kamerama televizije Pink koja je direktno prenosila ceremoniju, i postali najpopularniji bračni par u Srbiji posle Slobodana Miloševića i Mirjane Marković. Cecina karijera je od tada krenula da se odvija vrtoglavom brzinom: koncerti, neverovatni honorari, spotovi, novi imidž, sve bolji i bolji tekstovi... Marina Tucaković, tekstopisac i bliska Cecina prijateljica, napisala je stihove za neke od njenih najpopularnijih pesama. Kaže za "Vreme" da se Arkan nije mešao u estradne poslove, osim što je podržavao i bodrio svoju ženu. "Jako mi je teško zbog njegove smrti, kao i celoj zemlji. Arkan je bio dobar čovek." Marina navodi da je on veoma poštovao estradne umetnike, vodio ih svuda po Srbiji u okviru kampanje za svoju stranku, a posebno je voleo trubače. "Ceca je, što je i normalno, sve radila u dogovoru sa svojim mužem", kaže Marina Tucaković, i ograđuje se od daljih pitanja tvrdeći da nije upoznata sa Arkanovim delovanjem na estradi.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji