IZREŠETAN IZ VOZILA U POKRETU: Ubistvo sa potpisom Zemunaca - objavljene prve fotografije kuće čoveka koga je Šiptar zvao "TVRD ORAH"

Priče koje i danas intrigiraju javnost.

Za Zemunski klan vezuju se brojne priče. Svakako, članovi ove grupe bili su i te kako poznati u krimi podzemlju.

Prema navodima, vođe ovog klana Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum uspeli su da oforme najmasovnije kriminalno udruženje u Srbiji, dok pojedinci tvrde - i u ovom delu Evrope. Svakako, oni su želeli da preuzmu prevlast u svakoj sferi - pa su tako imali i specifičan način izvršenja ubistava, takozvani "zemunski potpis" - pucano je rafalnim oružjem iz vozila u pokretu koje je obično imalo rotaciju ili, u nekim slučajevima, bilo čak i policijsko.

Najveća dominacija Zemunaca bila je u periodu od 2000. do 2003. godine.

Mnoga ubistva do dan danas nisu rasvetljena, upućeni u kriminalni milje tih godina tvrde da iza njih stoji upravo zemunski klan. Spisak krivičnih dela Zemunaca je dugačak - ali svakako ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine je značilo napad na državu, ali i njihov definitivan kraj.

Jedno od nerasvetljenih ubistava iz tog perioda je ubistvo Ivice Jovanovića (32) na Voždovcu. Prema navodima, na njega je 7. novembra 2002. godine pucano iz automobila u pokretu i to dok je sedeo u parkiranom "mercedesu". Napadači (kaže se da ih je bilo dvoje) su ispalili nekoliko rafala iz automatskog oružja i smrtno ga ranili u grudi i vrat.

Jovanović je bio ispred auto servisa gde je došao po svoj porše. Prema pričama, on je te večeri zvao servis i tražio da mu auto dovezu u Zemun, ali je na kraju ipak došao po kola u društvu prijatelja.

"Posao" je odradio profesionalac, jer u trenutku pucnjave niko od njegovih prijatelja nije povređen

Na Fejsbuk stranici "Legende devedesetih" objavljena je ekskluzivna fotografija kuće koju je izgradio Ivica Ico Jovanović.

- Kako je Bagzi svedočio, Ico se suprotstavio Zemuncima i njegovo ubistvo je naredio vođa Zemunskog klana Dušan Spasojević. Bagzi je ispričao da to nije išlo glatko, da je Ico bio tvrd orah i da su tek posle nekoliko neuspelih pokušaja, Slavković i Glišović uz logistiku Zemunaca, uspeli da ubiju Jovanovića - navodi se na ovoj stranici.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji