NIJE BILO DRUGOG IZBORA: Maloj Emi (6) ubrizgali HIV da je izleče od raka!

Veoma je neobična procedura kojoj su podvrgli devojčicu, jer nešto ovako do sada nije zapamćeno

Pošto se mali anđeo drugi put suočava sa opakom bolešću, za koju su garantovali da je izlečena posle prvog kruga hemioterapija i zračenja, lekari su došli na verovatno suludu ideju, a Emini roditelji su ipak pristali na to: da se devojčici ubrizga virus HIV.

Prema tvrdnjama doktora, ćelije raka koje su se povratile, nisu drugačije mogle biti uništene. Doktori su bili bespomoćni, a Emini roditelji priželjkivali čudo. Tada se čudo i dogodilo. Doktori su došli na ideju da pošto nemaju šta da izgube, mogu da pokušaju da u Emine bolesne ćelije ubrizgaju virus HIV-a, jer je on toliko jak da bi mogao da ih ubije.

Pošto je HIV ubrizgan Emi, ostalo je da se čeka, da se proces „ubijanja” kancerogenih ćelija odvije.

"Ubrizgali smo HIV i čekali da hiljade i hiljade ćelija raka u izmučenom Eminom telu bude "pojedeno", rekao je Emin lekar, doktor Džun.

Veoma je neobična procedura kojoj su podvrgli devojčicu, jer nešto ovako do sada nije zapamćeno, i premda su postojala istraživanja na ovu temu, sličan slučaj nije zapamćen u praksi.

"Morali smo roditeljima i porodici da objasnimo da naša ideja možda neće uspeti, da je to samo pretpostavka koja bi mogla da funkcioniše i da je to jedina preostala ideja, opcija, za Emino izlečenje. Roditelji su pristali, pa smo počeli sa tretmanom",  objašnjava vođa stručnog tima koji brine o Emi.

Ema je prvih nekoliko dana, pošto joj je ubrizgan virus HIV-a vila veoma bolesna i osećala se loše.

"Ema je disala teško, njen puls je bio veoma usporen, prve prognoze su bile poražavajuće. Jedino što nas je tešilo, jeste činjenica da smo bili svesni da napaćeno dete ne može da bude lošije nego što već jeste", dodaje jedan od lekara.

Kada su svi pomislili da Ema neće preživeti, desilo se čudo. Organizam je odjednom počeo da se bori sa ćelijama raka. Za samo nekoliko sati od kad je „borba” počela, Ema se povratila, postala je svesna i groznica, koja ju je mučila danima se povukla.

Ema danas živi mnogo zdravijim životom, jer virus HIV-a kontrolišu adekvatnim tretmanima i terapijom, pa devojčici predviđaju još mnogo srećnih godina, i smatraju da koliko god sada mora da se bori sa sidom, svakako će živeti duže nego što bi živela sa leukemijom, koja bi je svakako ubila za nekoliko dana, da nisu probali ovaj metod lečenja.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji