MUZIKA NA SPIDU: Šta slušaju mladi na jutjubu? (VIDEO)

Piramida od spida, Bela paramera, Miris skanka, numere su koje na Jutjubu imaju više od 130 miliona pregleda. Šta je u ovim pesmama poruka, ritam ili slika?

Kokain umesto škole ima preko 24 miliona pregleda, pesma Ludi Srbi poslušana je preko 17 milIona puta, a Maja Berović, koja je nedavno napunila Beogradsku arenu sa pesmom VIP skupila je više od 29 miliona pregleda. Duplo više fanova na internetu ima pesma od Jale brata i Bube Korelija, čak 39 miliona. 

Šta mladi u Srbiji slušaju na Jutjubu i kako su se skank, kokain, ekseri našli u našim najpopularnijim pesmama, kao i kakav uticaj imaju na tinejdžere, bila je tema emisije "Jutro sa Natašom" na TV Prva. 

Mama Jelena Kovinčić, posle slušanja ovih pesama, napisala je šokantan blog pod nazivom "Ovim muzičkim otrovom Srbija doji svoje tinejdžere" u kome se bavila pojavom ovog žanra i njegovim lošim efektima po omladinu. 

Ona je i u emisiji zastupala isti stav, kazavši da je sama muzika primamljiva, ali reči mogu biti opasne: 

"Ova muzika je prvenstveno za tinejdežere, za tu ciljnu grupu, a ono što je najgore u svemu jesu reči. Muzika je divna, primamljiva, slušljiva, vozi, što kažu tinejdžeri. Ali kada se malo zapitamo šta oni to pevaju i uz šta dočekuju četiri, pet, šest sati ujutru onda je to već problem". 

Sa druge strane, Galeb Nikačević, jedan od urednika iz Vajsa smatra da ova muzika nije otrovna, već da realno oslikava stanje u našem društvu. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji