PRTI BEGE OTKRIVA SKANDALOZNO STANJE NA ESTRADI: Svi su na gudri, pa Rada Dara dolazi na šemu preko Džeja u mom kraju, a Boki 13 je pobegao kada je murija provalila da prodaje hors (VIDEO)

Šta je danas u muzičkom smislu andergraund, a šta predstavlja neki mejnstrim. Ko predstavlja prave autentične likove sa ulice, a ko su hipsteri? Prebrojavanje ne može da počne, jer se nekako sve pomešalo i stisnulo u ovoj državi. Ipak, u jednom delu paramuzičke formacije, gde ne postoji svetlost, nalazi se grupa Prti Bege. Njih nećete nikada videti na IDJTV, neće prihvatiti ulešće u rijaliti emisijama, ali će svaki put svojoj publici ponuditi energiju koja se retko kada može pronaći. Da li je to zbog droge? Međutim, ako pogledamo druge muzičke strukture u Srbiji, da li se i njihova energija na nastupima zasniva na korišćenju opijata različite namene? Ko se drogira na našoj sceni?

"Ma, ajde da se ne lažemo. Bane Sanšajn ih je snadbevao, praštalo je po nosu samo tako. Odjednom, Bane se uvuko u džip, kupi gajbu u kod SKC-a, pa nisu pubovi naivni ko stado u Ušću što se loži na popuste", činjenice iznosi Eufrat, jer nikada nisu baratali anonimnim izvorima. Još pre nekoliko godina su oni u svojoj pesmi označili Baneta Sunshine kao jednog od glavnih dilera na domaćoj estradi. 

"Mislim da su na sceni sada svi u tom fazonu. Pazi ovu teoriju, početkom devedesetih, tada su rokeri pravili matrice svima, dal su reperi, narodnjaci, duže se radilo i sve je bilo ozbiljnije. Sada imaš brojne programe koje možeš brzo da savladaš, i u njima bukvalno da uradiš šta hoćeš. Sve je to brzina. Voze se svi brzo, Da se nisam izvežbao da neke stvari uradim brzo, dosta toga ne bih ni snimio kako treba. Jer, bitno je da slikaš baš u tom trenutku", uz dosta metafore objašnjava Eufrat ulogu droge u kreiranju današnje muzićke industije. 

Prvo javno pojavljivanje benda Prti BeGe dogodio se na koncertu prijateljske grupe Bad Copy, a Mos Kri je ušao u anale domaće scene kao prva osoba koja se skinula gola na nekom nastupu. Iako često izazivaju nevericu i zgražavanje konzervativnih stanovnika, ne radi se o momcima sa margine društva: "Izdavač nam je rekao u šali: VAS SAMO LEGIJA MOŽE DA IZDA. Iskreno, da smo na mestu izdavača, dobro bismo se zamislili pre nego što bismo objavili ovakav album"

"Znate, to sa gudrom. To je kao kad deca dođu da se igraju autića. Ako neko ne zna da se igra, niko neće da se druži s njim. Svi idu na to da on napusti prostoriju i da ne dolazi više u ekipu. Ali takvih ljudi u poslednje vreme nema. Izgleda da su svi postali talenti – teško se živi u Srbiji, brate...", objašnjava Eufrat situaciju u kojoj niko na domaćoj estradi nema novca i žive ko poslednji bednici, a vamo se daju po nosu: "Alo bre, o čemu pričamo. Ona Rada Dara, dolazi na šemu u moj kraj. Šema preko Džeja. Proverite. Zna se da živi u Kotežu"

Trenutno u muzičkoj industriji je droga vrlo rasprostranjena. Za neke osobe se čak i javno zna, nekima je policija pronalazila opijate, dok su tabloidi pisali dosta na ovu temu. Tu su i žurke u Dubajiu i crnogorskom primoriju, nastupi po Švajcarskoj i Švedskoj, ali i redovne šeme na lokalu. 

"Imali smo problema sa gudrama", otvoreno priča Eufrat o ovom problemu: "Počelo je kao zajebancija u srednjoj školi, kada misliš da možeš sve. Kad si na drogama, izgubiš onaj momenat duha. I ideš down. To treba izbeći. Međutim, dođeš do nekog momenta kada treba da vidiš šta ćeš da uradiš sa sobom. Shvatiš poentu, a ako ne, najebao si. Došli smo do perioda sazrevanja. Hteli bismo da budemo ovo i ono, a to se sa 50 kilograma i drogom u nosu ne može. Stali smo na loptu, iskulirali…"

"Koliko mi imamo pouzdanih informacija, Marko Bulat je tu mušema za nešto veće, ako želiš. Naravno, može da završi šta poželiš jer je pevao za sve ljude iz kriminogenog miljea, ali pošto nema toliko para u muzici, a i belo dosta košta, mora se naći honorarni posao. Nećemo dirati stariju gardu, Mitar Mirić, Sinan Sakić, Ljuba Aličić, oni imaju te neke loše jeftine šeme. Mlade pevačice se druže sa Ćazimom ne zbog njegove velike ki*e, već zbog šema koje može da ponudi. A tu je i Boki 13. Znate, Boki 13 je imao razrađen biznis, do detalja, međutim, jednog dana je policija zakucala na vreme, on pobegao u Makedoniji, promenio pol u muško i sve se stišalo, pomalo, uz svoje veze. Sportistima je na šemu dolazi Koturović. Pa ceo Beograd ovo sve zna, samo murija ćuti, jer su njihovi igrači", otovreno priča Eufrat o onome što zaista ceo Beograd zna. Toliko opijata se nalazi na estradi, da postavljamo pitanje da li Saša Popović brine o svojim pulenima u ovom smislu i da li im pruža savete kako da izbegnu drogu? Ili su svi zajedno u tome...

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji