UNOVČILI POPULARNOST: Kažu dobar dan i uzmu do 3.000 evra

Para na paru ide: Rekord u regionu drži Severina Kojić, a najplaćeniji u Srbiji su Ivan Ivanović, Branislav Lečić, Sara Jovanović, Soraja Vučelić i Stanija Dobrojević

Severina Kojić nije jedina javna ličnost koja traži, ali i dobija novac da bi se pojavila na nekom javnom događaju. Ona u regionu drži rekord - svoj dolazak naplaćuje čak 13.000 evra.

Međutim, za razliku od hrvatske snajke, njene popularne koleginice iz Srbije koje su na estradnom vrhu izbegavaju ovakav dodatni način zarade. Ali zato voditelji, glumci i starlete i te kako umeju da unovče svoje pojavljivanje na raznim promocijama, skupovima, prijemima... Njihov zadatak je da u određeno vreme dođu na neki javni događaj, požele gostima dobar dan ili dobro veče i poziraju foto-reporterima.

Iako su cifre daleko niže nego u inostranstvu, naše javne ličnosti mogu dobro dodatno da zarade. Tako instant zvezde rijaliti programa za pojavljivanje u diskotekama mogu da inkasiraju 100 evra i više, u zavisnosti od popularnosti. Kod estrade je tarifa nešto veća jer im se dodatno plaća pevanje ili vođenje programa.

Kako saznajemo, pojedinci za svoje pojavljivanje traže i nekoliko hiljada evra, ali samo retki toliko uspeju i da dobiju, kao što je slučaj s voditeljem televizije Prva Ivanom Ivanovićem, koji je prošle godine na jednoj privatnoj zabavi uzeo 3.000 evra za vođenje programa. Njegova koleginica i prijateljica Marija Kilibarda dolazak najčešće naplaćuje 500 evra.

Među starletama najviše zarađuju Soraja Vučelić i njena ljuta suparnica Stanija Dobrojević. Soraja svoje gostovanje u prestoničkim klubovima naplaćuje oko 500, a Stanija 300 evra. To je cena samo za dolazak, a svaku dodatnu aktivnost starlete naplaćuju posebno, na primer deljenje šotova ili obraćanje gostima kluba.

Glumac Branislav Lečić već neko vreme drži cenu od 1.000 evra za svoju tačku na određenoj manifestaciji.

- Radim u skladu s dogovorom i zahtevom, tj. da li imam glumački nastup ili vodim program. Potpuno besplatno radim motivacione govore za studente na teme liderstvo, medijski nastup, prepoznavanje kvaliteta i strategije i organizacija karijere, kao i humanitarne stvari - kaže za Kurir Lečić.

Njegova koleginica Nina Janković važi za jednu od najplaćenijih u svojoj branši. I ona svoj dolazak na javni događaj naplaćuje 1.000 evra. Duplo jeftiniji je Aleksandar Radojičić, dok Jelisaveta Orašanin i Bojan Perić po događaju inkasiraju 300 evra.

Kad je reč o pevačima, najskuplja je, za neke neočekivano, Sara Jovanović (1.000 evra), dok njena koleginica iz šoua „Prvi glas Srbije“ Nevena Božović zarađuje duplo manje.

Među javnim ličnostima ima i onih koji za dolazak na neki javni događaj ne traže novac, već pristaju na kompenzaciju u vidu vaučera ili robe. Među njima su glumice Iva Štrljić i Mina Lazarević, koje su česte gošće na raznim dešavanjima.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji