ARKAN JE DOBIO NAPAD BESA U RESTORANU "MADERA" Prišao stolu za kojim je sedeo ministar finansija sa prijateljem, pa krenuo da ga bije. Imao je dobar razlog!

Operativci službe otkrili su da Ražnatović nije birao ni mesto ni vreme za obračun. Tamo gde je zatekao "grešnika", tu je i udario na njega. Upravo je to bio slučaj i sa Zebićem, koga je Arkan išamarao usred poznatog beogradskog restorana "Madera", o čemu svedoči beleška koju je napravila služba.

Željko Ražnatović Arkan nije prezao da udari na državne funkcionere kako bi zaštitio svoj biznis, a o načinima na koji je postizao rezultate najbolje svedoči službena beleška Državne bezbednosti iz 1996. godine u kojoj je otkriveno kako je Arkan šamarao tadašnjeg ministra finansija Jovana Zebića.

Operativci službe otkrili su da Ražnatović nije birao ni mesto ni vreme za obračun. Tamo gde je zatekao "grešnika", tu je i udario na njega. Upravo je to bio slučaj i sa Zebićem, koga je Arkan išamarao usred poznatog beogradskog restorana "Madera", o čemu svedoči beleška koju je napravila služba.

- Prema rečima našeg kontakta, juče u večernjim satima došlo je do incidenta u restoranu "Madera", gde je Željko Ražnatović Arkan udario ministra finansija Jovana Zebića. Prema operativnim podacima dobijenim od direktnih svedoka, došli smo do saznanja da je juče, 19. maja, Željko Ražnatović Arkan prišao stolu za kojim je sedeo Zebić sa još jednim prijateljem. Ražnatović je ušao u restoran i čim je video Zebića, uputio se ka njemu. Bio je vidno ljut i vikao je na Zebića - piše u belešci SDB.

U dokumentu koji su obaveštajci sastavili 20. maja 1996. godine navodi se i da su svi svedoci potvrdili da je Arkan visokopozicioniranom funkcioneru Vlade, ali i tada vladajuće Socijalističke partije, posle udarca rekao:

- Ti ćeš mene da za*ebavaš za pare. Mnogo si hrabar - rekao je Ražnatović.

Ministar Zebić je ubrzo napustio lokal, a upućeni u dešavanja tog vremena tvrde da su poslovi vezani za carinu bili povod za šamaranje u "Maderi".

- Zebić je bio blizak sa Mihajlom Kertesom, tadašnjim direktorom Carine. Pokušali su da petljaju protiv Arkana, ali je on stvar rešio jednim šamarom koji je opalio ministru. Arkanu to nije bio problem, sve poslovne nesuglasice rešavao je na isti način. Primera radi, ako je imao problema sa poslovima vezanim za naftu, situaciju je rešio tako što uhvati direktora Naftne industrije Srbije, nalupa mu par šamara i dobije šta hoće - priča izvor.

Izvor svedoči o još jednoj situaciji u kojoj je bivši komandant "Tigrova" podigao ruku na državnog službenika.

- Vagonima se švercovala njegova nafta. Direktor "Železnica" je to provalio, zaustavio je vagone. Arkan je odlepio, razjaren je otišao kod tada prvog čoveka "Železnica". Isprebijali su čoveka - navodi upućeni izvor.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji