JAVNE LIĆNOSTI KOJE SU BILE PSIHIČKI BOLESNICI: Marina Tadić se dugo skidala sa lekova, a jedna glumica je četiri godine preživljavala pakao

Mnoge poznate ličnosti prošle su golgotu zbog psihičkih oboljenja, o kojima su često pričali otvoreno za medije, a kod nekih su mentalni poremećaji trajali po nekoliko godina.

Bolesti su ih sprečavali da normalno obavljaju svakodnevne aktivnosti, a u našoj galeriji pogledajte kako su se sa teškim periodima izborile Ana Sofrenović, Rada Manojlović i Ketrin Zita Džons koja je otvoreno priznala ima problema.

Ketrin Zita Džons

Holivudska zvezda Ketrin Zita Džouns je pre nekoliko godina sve iznenadila izjavom: "Psihički sam bolesnik, toga se ne stidim". Slavnoj glumici 2001. dijagnostikovan je bipolarni poremećaj ličnosti zbog kojega je manično-depresivna. Danas joj je bolje i zalaže se za rušenje predrasuda o ljudima s psihičkih smetnjama. Veliku podršku ima od slavnog supruga Majkla Daglasa.

Rada Manojlović

Folkerka Rada Manojlović prošle godine je progovorila o problemima psihičke prirode sa kojima se suočila, ali i borila uz pomoć tableta.

- Za početak da kažem da je to mnogo nezgodna stvar. Baš sam se bila navukla. Šest meseci nisam mogla da se skinem sa "ksanaksa". Pričam ovo javno jer svako ko pomisli uzeću, pa ću da se skinem kada ocenim da ne treba više - vara se.

Nije to tako lako - otkrila je Rada Manojlović o svojoj borbi sa lekom koji može dovesti i do ozbiljnih oštećenja mozga.

- Bilo mi je veoma teško da se skinem sa tableta. Tablete bih preporučila samo u krajnjoj nuždi. Na primer ukoliko izgubite člana porodice pa baš morate da ih koristite kako biste ublažili bol - rekla je Rada za Blic.

Goca Tržan

Pevačica Goca Tržan nakon trudnoće sa ćerkom Lenom govorila je o postporođajnoj depresiji.- Sve je bilo divno dok odjednom svi koji su došli da me posete nisu otišli svojim kućama. Više se ništa nije vrtelo oko mene. Bila sam ljubomorna na svaki trenutak koji je bivši suprug provodio van kuće. Njegov život se nastavio, a ja sam sedela kod kuće i gledala na sat kada će Lena ponovo da se probudi da bih je podojila. Čim bi on izašao iz kuće, počinjala sam da plačem jer nisam želela da on vidi suze. Znala sam da neko mora da radi. Potom je naišla faza kada je Lena plakala zbog grčeva, a ja nisam znala kako da joj pomognem. Sve je bilo jače od mene - rekla je svojevremeno za Stori, dodavši da se borila sa bolešću mesec dana.

Ana Sofrenović

Glumica Ana Sofrenović je zbog psihičkog oboljenja četiri godine preživljavala pakao.

- To je nešto sa čime se hoda, najgori deo jesam preživela, to je faza u životu, suočavate se, hodate sa tim, kroz to sam prošla, postoje godišnji periodi kada je jače ili slabije, bolje mi je naravno, sada sam okej - rekla je za Blic nedavno Ana Sofrenović, koja je bolovala od depresije.

Džilijan Andreson

Glumica Džilijan Anderson se godinama bori sa disleksijom, a ima i problem sa pamćenjem , što srećom, ne utiče na njenu sposobnost da zapamti tekstove za uloge.- Bilo je trenutaka kada mi je bilo zaista loše i nisam mogla izaći iz kuće. To bi trajalo mesecima. Ovakvi problemi, ako imate manjak samopouzdanja, izazivaju druge probleme, poput povlačenja u sebe i u krajnjoj liniji postajete depresivni - rekla je ona.

Željko Vasić

Pop pevač Željko Vasić otkrio je koliko mu je teško bilo kada se iz Zaječara preselio u Beograd.- Sve mi je delovalo strašno i jako frustrirajuće. Tada su počeli anksiozni napadi.

Imao sam jake glavobolje i nisam tačno znao šta mi se dešava. Anksioznost je zaista čudan osećaj koji ne može jasno da se opiše. To je strah ni od čega konkretno, a od svega po malo. Ja tada to nisam znao - rekao je Vasić za Blic, koji je uz pomoć sedativa uspeo da se izbori sa problemom.

Majkl Felps

Majkl Felps se od malena bori sa ADHD poremećajem, tj. poremećajem hiperaktivnosti i deficita pažnje. Problemi su počeli kada je imao 9 godina, a lakše mu je bilo da se nosi sa problemom kada je krenuo na plivanje. Danas je jedan od najpoznatijih svestkih sportista i vlasnik mnogih zlatnih medalja.

Marina Tadić

- Baveći se ovim poslom, hteli ili ne, mi privlačimo mnogo negativnih stvari, a kako sam ja jedna emotivna žena, koja je sve u životu shvatala lično, doživela sam nervni slom.

To je bio izuzetno težak period u mom životu - prisetila se za Blic Puls pevačica Marina Tadić, koja priznaje da probleme nije rešavala tabletama za smirenje, već odlaskom kod psihoterapeuta.

Gvinet Paltrou

Gvinet Paltrou patila je od postporođajne depresije nakon rođenja svog drugog deteta 2006. godine, a u jednom intervjuu je priznala da je u tom stanju razmišljala da sebi oduzme život. Na sreću, poznata glumica je uz podršku porodice prebolela depresiju.

Demi Lovato

Mlada pevačica Demi Lovato patila je od bipolarnog poremećaja, ali i od depresije, a neko vreme imala je problem i sa anoreksijom. Mesecima se borila sa problemima, a naposletku je počela pozitivno da razmišlja i donese odluku da promeni svoj život. Danas je uzor mnogim mladim devojkama koje se bore sa istim oboljenjima.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji