Zuhra, Gazmen, Behljulj, Lepava, Razija... Da, ovo su prava imena srpskih estradnih zvezda!

Mnoge poznate ličnosti promenile su svoja imena. njihova imena nisu bila dovoljno zvučna. Najbolje rešenje za taj problem je umetničko ime,  ima i onih koji na promenom imena žele da sakriju poreklo ili se stide onih koje su dobili po rođenju.

1. Lepa Brena 

Gotovo najpoznatiji pseudonim na srpskoj estradi je Lepa Brena iza kojeg stoji Fahreta Jahić.

Brena još u osnovnoj školi dao trener Vlado.

Treneru je bilo komplikovano da me doziva Fahreta. Igrala sam centra ili beka. Moje drugarice bile su Mila, Kata... "Ja ću tebe zvati Brena." Ja kažem: "Ko je ta Brena?". Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša?! 

2. Ana Bekuta

Pravo ime ove pevačice je Nada Polić, tačnije Gordana Nadežda Polić. kumovi posvađali oko imena, pa su joj roditelji dali dva imena

Ana je pričala jednom prilikom 

Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kog sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe. I ime je deo vlastitog imidža

3. Nada Topčagić

Iako većina ne bi rekla da je ovo pseudonim, Nada Topčagić

Pravo ime Nade Topčagić je prava enigma, jer neki tvrde da se zove Senada i Nadia

4. Seka Aleksić

Njeno pravo ime Svetlana Ramić, ali se pre nekoliko godina u javnosti pojavila informacija da je Sekino pravo ime Zuhra Ramizaj. Jelena Karleuša koje je insinuirala da je Aleksićevoj pravo ime Zuhra.

Sekin brat Zulfo jednom prilikom je izjavio da se Seka nikada nije zvala Zuhra, već da su tu informaciju plasirale neke komšije iz Zvornika.

5. Braća Đogani

Imena članova porodice Đogani publika bi teško zapamtila da ih nisu promenili.

Đole Đogani se pre promene imena zvao Hamit Đogaj. Đoletov brat Gagi iz grupe "Fanki Dži" bio je Gazmen Đogaj.

Baki B3 promenio ime Bekrim.

6. Beki Bekić

Beki Bekić Naime, ovaj folker zvao se Behljulj Behljulji.

Zanimljivo je da Beki nije promenio ime "iz kompleksa, već da bi se lakše pamtilo".

7. Nino Rešić

Nino Rešić,  rođen je kao Amir Rešić.

Nino je promenio ime u Nikola. 

 8. Lepa Lukić

 Lepa Lukić, takođe je promenila ime, pa je od Lepava postala Lepa, a prezime Mušović je u potpunosti izmenila i postala Lukić.

 

 9. Anabela Atijas

 Po ugledu na svog supruga i Anabela je promenila ime. Anabela ima devojačko prezime Bukva, a zove se Razija.

Kada se razvela od Gagija, vratila je svoje devojačko prezime, 

10. ​Aca Lukas

Pevač Aca Lukas takođe se nalazi na listi onih estradnih zvezda koje su promenile ime. Aleksandar, ali ne preziva se Lukas, već Vuksanović.

Aca je dugo nastupao na istoimenom splavu

 

 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji