EVO KAKO VLADAJUĆA STRANKA POMAŽE SEOSKIM GAZDINSTVIMA: Miki Đuričić: Znao sam tog nekog iz vladajuće stranke, pa sam ga uz ručak zamolio da protera bager kroz Kupinovo

Tokom noćne šetnje Miki je pomalo iznerviran ispričao zadrugarima krajnje interesantnu priču iz svog Kupinova.

Pčelar i učesnik mnogih rijalitija, objasnio je na koji način preko vladajuće stranke je došao do pomoći za svoje selo i kako su ga hteli za predsednika mesne zajednice u selu.

"Znate, ovo ovde je neka druga priča. Mi u Kupinovu, pola sela, nije imalo ni septičku jamu. Trebalo je tu novca da se uloži, mogla je kanalizacija da prođe. Seljak kao seljak, neće da da novce, već se samo žali kako nema, pre dve godine suša sve spalila, pre četiri grad sve razbio. I tako zamole oni mene, njih nekolicina, da ja pitam neke ljude iz stranke, ove vladajuće, da naprave kanalizaciju i iskopaju te septičke jame. Seljaci se davili u govnima. Ružno što to ovako vama pričam , možda se gadite, ali ideš sokakom i samo govna. Nema. Sve pune septičke. Uzmem ja svoje odelo, obučem se, zamolim Juku komšiju da me odbaci do Novog Sada, pošto znate sada ja ne vozim zbog kazni koje imam, al ćutite o tome. I direktno u sprsku naprednu. Dobar dan, dobar dan, je tu.. ime mu ipak neću spomenuti, učinio je. Tu se mi izljubismo, odemo na ručak, objasnim situaciju. I za dva dana eto bageri da kopaju. U selu me hteli za predsednika mesne zajdnice, ali sam odbio. Šta, kao, čovek iskopa desetak septičkih i odmah na poziciju. Zato su svi oni govna. Ali da vam kažem, bio u selu jedan sokak, od mene do ortaka kod kojeg smo stalno igrali soni. Onu kaljugu treba da vidite. Stalno neko blato. Zima, jesen, ma stalno. Zamolim ja da to asfaltiraju, kad su već došli. Da ne ulazim kod njega stalno u kuću blatnjv i skidam cipele, pa noge da srmde. I asfaltiraju oni taj sokak. Milina. Eto šta ti je uticaj, a neki narod nema hleba da jedu. To je realnost, jebiga. Nisam ja kriv, samo sam ušao u taj neki sistem.  Sutradan u selu pekli prasiće, jagnjiće, slavili septičke jame što su dobili. Krstim se i gledam kroz prozor, morao sam da odem i popijem koju rakicu. To je moja dužnost, zar ne?"

Završio je svoje izlaganje Miki Đuričić. 

Interesantno na koji način se dobija pomoć od države i kako moraš imati kontakte u vlasti da bi ti iskopali septičke jame za džabe. Drugi seljaci pare i pare daju za taj, nazovimo ga, poduhvat. 

A ako ne znaš nikog, prepušten si sam sebi. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji