Dečak (10) umro da bi SPASIO MLAĐU SESTRU: Upala je u zaleđeno jezero, skočio je za njom, ali je samo ona preživela

Desetogodišnji dečak Bendžamin Luket utopio se nakon što je skočio u zaleđeno jezero da spasi svoju šestogodišnju sestru Ebigejl koja je propala kroz led u vodu. Sve ovo desilo se u Tenesiju, dok rekordno hladne temperature zahvataju i jug SAD.

Devojčica, Bendžamin još jedan njihov brat igrali su se blizini zaleđenog jezera koje se nalazi pored njihove kuće u Milingtonu, u okrugu Šelbi. Nesreća se dogodila u nedelju, kada je devojčica iznenada propala kroz led i upala u ledenu vodu. Benžamin je skočio za svojom mlađom sestrom da je spasi, ali nisu mogli da se izvuku iz vode.

Drugi brat je pritrčao u pomoć, a njihov otac, Robert Luket, uspeo je da izvuče Ebigejl, ali do Benžamina nije uspeo da dođe, rekao je sveštenik Stejsi Stilgenbauer za wreg.com.

Vatrogasci okruga Šelbi požurili su na mesto nesreće i izvukli Benžamina iz vode. Deca su prevezena u obližnju dečiju bolnicu gde je ustanovljeno da je Benžamin preminuo.

- Vatrogasci su to najbolje objasnili, Benžamin je pokušao da je drži iznad vode. To je neverovatna žrtva koju je bio speman da podnese kako bi spasio svoju malu sestru - rekao je sveštenik.

Ebigejl se trenutno oporavlja u bolnici i prema rečima svceštenika Stilgenbauera, čini se da će biti dobro nakon što je skinuta sa respiratora. Porodica je preplavljena rečima podrške koju su primili od lokalne zajednice od kada se nesreća dogodila.

- Kristin, majka, nekoliko puta mi je rekla da se pobrinem da se svima zahvalim. I da im prenesem veliku zahvalnost za njihove molitve - rekao je sveštenik.

Porodični prijatelj osnovao je "GoFoundMe" stranicu kako bi pomogao u pokrivanju medicinskih i troškova sahrane.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji