SRBIN U LEGIJI STRANACA: Naši borci su najjači na Balkanu! (FOTO)

Nikola (koji pravo ime čuva od javnosti), otkriva šta znači biti deo elitne jedinice francuske vojske koja je osnovana sredinom 1831. godine

Srbin Nikola Stankov, proveo je sedam godina u Legiji stranaca, za kaju kaže da su naši borci najcenjeniji i da imaju prednost u odnosu na druge Balkance i ostatak sveta.

Ovaj Prijepoljac trenutno živi u Ofenbahu kod Frankfurta, a svoj legionarski put započeo je iz Beograda. Tu je dočekao bombardovanje i pad režima Slobodana Mikloševića, posle čega odlazi u Nicu, a potom u regrutni centar u Obanj.

Nikola (koji pravo ime čuva od javnosti), otkriva šta znači biti deo elitne jedinice francuske vojske koja je osnovana sredinom 1831. godine.

- Legija stranaca ima tamnu, ali i svoju svetlu stranu priče. Prvo se prođe kroz sistem provere. Ne smeš biti na Interpolovoj listi. Sitni prestupi se tolerišu, ali krupniji na internacionalnom nivou ne. Možda je nekad bilo drugačije. Na zdravstvenoj proveri ne primaju ako imaš neku manu ili nedostatak, jer za sve što tada ne zabeleže oni preuzimaju odgovornost i moraju da te leče. Fizička provera koja pokazuje da li si sposoban za osnovne aktivnosti - ispričao je on za portal Vestionline.

Takođe je naglasio da nisu tačne legende koje kruže o tome da je Legija sklonište za mnoge kriminalce ogrezle u zločinu, koji su baš tu našli spas od duge ruke zakona u matičnim državama.

- Nema istine u svemu tome. Taj deo o kriminalcima nije baš u potpunosti tačan, kao i da odeš tamo i rizikuješ život za neku bednu platu. To je apsurd - dodao je on.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji