NAJZAD UHVAĆEN UBICA: Sestre su 1975. godine otišle po parče pice i nisu se vratile

Policija je konačno zvanično optužila zlikovca koji je učestvovao u otmici i ubistvu sestara Lion

Seksualni prestupnik Lojd Li Velč (58) koji je 40 godina bio osumnjičen za otmicu i ubistvo sestara Katrin i Šejle Lion,  napokon se suočava sa optužbama za ubistvo prvog stepena.

Velč, koji je još u februaru bio osumnjičen za otmicu devojčica, ali konačno je 10. jula ove godine zvanično i optužen, a suočava se sa optužbama za ubistvo prvog stepena.

On je bio osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja devojčica u Južnoj Kaliforniji, Delavaru i Virdžiniji i bio je u Viton Plaza tržnom centru istog dana kada i sestre Lion.

25. marta 1975. sestre Katrin i Šejla Lion iz Merilenda otišle su u šoping centar Viton Plaza da pogledaju uskršnju izložbu i kupe parče pice, posle čega im se gubi svaki trag, a važni novi detalji o nerešenom slučaju objavljeni su na konferenciji za štampu.

Velč je policiji je rekao da je zajedno s njima izašao iz tržnog centra i da je kasnije video strica kako seksualno zlostavlja devojčice. Posle toga ih navodno više nikada nije video.

Sestre Katrin (10) i Šejla (12) trebalo je da se vrate do četiri popodne, ali pošto ih nije bilo, majka je pozvala policiju i organizovana je velika potraga. Tokom četrdeset godina policija je prikupila više od 2.000 indicija, ali nijedna nije potvrđena.

Policija je imenovala Lojda Li Velča i njegovog strica kao glavne osumnjičene.

Nagoveštaj koji je možda najviše obećavao potekao je od svedoka koji je rekao da je video dve devojčice koje liče na žrtve, vezane u automobilu tipa karavan.

Policija još uvek traga za telima.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji