SONJA (14) OTIŠLA DA KUPI ČOKOLADU I NIJE SE VRATILA Mislili da ju je ubio vuk, a otac se nadao da je dobro... Onda je pozvao na mobilni i saznao nikad strašniju istinu! (FOTO)

Meštani su prvo pomislili da je devojčicu Sonju Černigovu (14) ubio vuk, ali su na mestu ubistva pronašli medveđe tragove.

Devojčica je u napadu medveda u središtu sela Jodva u ruskoj republici Komi zadobila zastrašujuće povrede vrata, lica i glave. Njeno su unakaženo telo prvo su pronašli lokalni tinejdžeri, koji je nisu prepoznali, kao ni njen otac Sergej Černigov koji je krenuo u potragu za ćerkom koja je otišla u radnju po sok i čokoladu, ali se nije vratila.

"Nisam želeo da verujem da je to moja ćerka, pred mojim očima", rekao je njen otac.

"Lice joj je bilo unakaženo i bilo ju je nemoguće prepoznati. Bila je odevena kao i sve ostale devojke, samo joj je jakna bila prepoznatljiva. Sve je bilo jasno kad sam nazvao njen broj mobilnog telefona i on je zazvonio u džepu njene jakne", dodao je on. Spomenuto selo je poslednjih nedelja pod opsadom medvjeda i vukova. Meštani su jako uplašeni, izveštava lokalni list. Smatra se da je devojku medved napao tražeći hranu po smeću kada ga je devojčica iznenadila negde oko 21:45, u trenutku dok je još bilo dnevne svetlosti.

Spomenuto selo je poslednjih nedelja pod opsadom medvjeda i vukova. Meštani su jako uplašeni, izveštava lokalni list. Smatra se da je devojku medved napao tražeći hranu po smeću kada ga je devojčica iznenadila negde oko 21:45, u trenutku dok je još bilo dnevne svetlosti.

Zbog ovog događaja je otvoreno kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdilo jesu li lokalni zvaničnici preduzeli sve što je bilo potrebno kako bi odvratili divle životinje iz sela, a koje se nalazi na udaljenosti većoj od 230 kilometara od regionalnog glavnog grada. Vukovi i medvedi godinama dolaze u selo, a zimi jedu i lokalne pse.

Očekuje se da će nakon ovog lovci dobiti odobrenje za ubijanje lokalnih medveda. Ubijena devojčica Sonja je za dve nedelje trebala da napuni 15 godina.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji