ALEKSANDRA (30) SE UBILA ZBOG NJEGA! Tukao ju je, pretio i maltretirao, a zatim i UCENJIVAO!

Bivši radnik radnje za poneti Piter Jeng (35) napao je devojku Aleksandru Rejd (30), a zatim je drsko nazvao policiju lažući da će ona ponovo podneti lažnu prijavu protiv njega.

Muškarac je napao svoju devojku nekoliko dana pre nego što se ubila, jer se plašila da niko neće poverovati da je žrtva porodičnog nasilja.

Piter Jeng, sa Anfilda, prigušio je, šutirao i udario po usni medicinsku sestru Aleksandru Rejd.

Tridesetpetogodišnji bivši radnik za poneti sa Anfilda napao ju je u više navrata, ali je tvrdio da je "sama sebi zadala povrede".

Jeng je pokušao da kaže Aleksandri (30), poznatoj kao 'Aleks', da niko neće verovati da je zlostavljana.

Čak je pokušao da telefonira policiji da bi prikrio tragove, pre nego što je konačno skupila hrabrosti da ga prijavi, prenosi Liverpul Eho.

Jengu je danas suđeno na Sudu za prekršaje u Liverpulu, gde je osuđen zbog dve optužbe za napad i priznao je jednu za krivičnu štetu - a okružni sudija Andrev Šo izjavio je da njegova verzija događaja nije verodostojna.

Angela Konlan, tužilac, postavila je pitanje zašto Jeng nije bio dovoljno hrabar da se izjasni krivim za napade, nakon što su sudu pokazane uznemirujuće slike Aleks prekrivene modricama.

Istraga ranije ove godine pokazala je da se Aleks ubila 24. februara, sedam dana nakon što je dala izjave policiji, što je sudija Šo opisao kao "tragičnu senku" koja se nadvila nad današnje suđenje.

Utvrđeno je da je Jeng napao toliko voljenu Aleks 17. januara i 17. februara.

Priznao je da je naneo štetu Aleksinom mobilnom telefonu.

Na suđenju se saznalo da su Jeng i Aleks bili zajedno otprilike godinu dana, ali kada su se preselili, njihova veza je postala „kamenita“ i najčešće su se svađali oko novca.

Jenga, koji je priznao da je zavisnik od kockanja, Aleks je u policijskoj izjavi optužila da joj je uzeo novac da ga potroši u kazinima nakon što je ostao bez posla, što je on negirao.

Medicinska sestra Aleks je bila ta koja je držala tu vezu četiri meseca, plaćajući svu kiriju, a to je dovelo do svađa između para, saznaje sud.

21. januara Jeng i Aleks posvađali su se pre nego što je on trebalo da ode na novi ugostiteljski posao u Vidnes.

U izjavi Aleksandre, koju je gđa Konlan pročitala na sudu, kaže: „Ne mogu da se setim čime je svađa završena, ali rekla sam mu da ode što je njega mnogo iznerviralo.

Bacio me je preko zida u našoj kući, udario me u zid i odgurnuo niz stepenice. Počeo je da baca stvari i bacio me je na trpezarijski sto."

Aleks je dalje rekla da se u kupatilu zabarikadirala leđima naslonjenim na vrata, ali Jeng je nogom razvalio vrata i izvukao je za kosu.

Pritom joj je rekao i ovo: „Nazvao me je šljakom i rekao„ pazi šta ti se događa, mrzim te “.

Rekla je da ju je tada "prigušio" i odneo joj telefon.

Dok su sudu pokazivane slike Aleksinog pretučenog tela, Jeng je priznao da je modrica na njenoj ruci mogla nastati kada ju je on pomerio sa puta jer je pokušala da ga spreči da izađe iz kuće zbog posla.

Ispitao je i druge slike i rekao: "Video sam je dve nedelje ili nešto kasnije, a one modrice nisu bile tamo, nije ih spomenula."

Utvrđeno je da je Aleks imala modrice na dlanu, ruci, skočnom zglobu, vratu, grudima i vratu.

Sud je saznao da je nakon incidenta Aleks putovala da vidi svoju prijateljicu Rut Keli.

Dajući dokaze danas, gospođa Keli je rekla: "Bila je u stanju krajnje žalosti, plakala je i tresla se. Trebalo mi je vremena da je umirim."

Gospođa Keli takođe je rekla policiji da je Aleks na vratu imala modricu u obliku palca, što sugeriše da je davljena i da nije mogla sebi da zada povrede.

Jeng i Aleks su se razišli ubrzo nakon ovoga, ali par je još imao preostalih mesec dana pod zakupom.

Jeng se preselio u Šefild na dve nedelje, ali se 17. februara vratio u kuću gde se dogodio drugi napad.

Jeng je tvrdio da je sve u redu, ali tada je Aleks rekla da zapravo nije ni bio u Šefildu i da je neveran.

Tokom ispitivanja od njegove advokatice Vicki Balenski, tvrdio je da je ona strgla posteljinu sa kreveta dok ga je nameštao i bacila telefon u zid.

Međutim, gospođa Konlan je rekla: "Aleks navodi da se svađala sa okrivljenim i on ju je laktom udario u lice, modricu na levom obrazu i pocepao joj je usnu. Telefon joj je takođe slomljen, i kako ona kaže, on ga je slomio."

U svojoj izjavi, Aleks je rekla da je Jeng razbio telefon tako da nije mogla pozvati policiju za pomoć.

Sud je čuo kako je Jeng drsko telefonirao policiji rekavši da će Aleks izmisliti da ju je udario i želeo je da ih pozove kako bi preneo njegovu verziju događaja.

Tvrdio je da je Aleks rekla: "Srediću te."

Tokom 999 poziva upućenih policiji, Jeng se čuje kako viče na Aleks i govori „Nisam te udario“, pre nego što je Aleks uspela da pozove hitne službe da pita da li su na putu.

Policija je stigla tek osam sati kasnije.

Jeng je rekao da "nije znao" kako je Aleks pukla usna i sramno je rekao da je planirala da lažno prijavi Jenga policiji zbog porodičnog zlostavljanja "kao što je imala sa prethodnim partnerima".

Bivši Aleksin partner, Karl Houghton, osuđen je zbog napada na nju pre nekoliko godina, saznao je sud.

Međutim, sudija je Houghtona nazvao nazvao "hrabrim" i pohvalio je što se danas pojavio na sudu da očisti Aleksino ime i prizna da ju je sam napao.

Rekao je da je to "jedno od najvećih žaljenja u njegovom životu", ali Aleks je govorila istinu i zaista ju je napao.

Sudija Šo rekao je da Jengova verzija napada nije verodostojna i proglasio ga je krivim za obe tačke optužnice.

Govoreći nakon istrage, ranije ove godine, Aleksina sestra, Keti Rid, rekla je da su je "svi voleli".

Keti je rekla: "Ne znam nikoga ko je nije voleo. Svima je zaista slomljeno srce što se to dogodilo.

„Bila je dobra prema svim svojim prijateljima i uvek je bila tu uz njih, bez obzira na sve.

„Čak i ako bi je pozvali usred noći, ona bi otišla da popije šolju čaja s njima, bila je takva osoba“.

Tokom istrage, njena mama, Anet Leonard, rekla je: „Voleli su je svi koji su je poznavali.

„Ona nam je bila ceo svet i napravila je razliku u životima svih kojih se dotakla.“

Izricanje kazne odloženo je do 8. februara, a Jeng je pod kaucijom pod uslovom da ne sme ući u područje poštanskog broja L11 niti kontaktirati bilo kog svedoka u slučaju.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji