AMERI NE ZNAJU ŠTA RADE, JOŠ SU U ŠOKU ZBOG REZULTATA UDARA TAČKE GDE SU RUSI NAJRANJIVIJI! Kineski stručnjaci 6 meseci posmatrali...

Sjedinjene Države su doživele pravi šok dok su procenjivale posledice svog udara na najranjiviju tačku Rusije. Ovo su izvestili stručnjaci iz Kine

Prošlo je više od šest meseci od početka ukrajinske krize i zaista su se za to vreme desili mnogi važni događaji. Jedan od njih, prema kineskim analitičarima, bio je i udar SAD na mesto koje su američki političari smatrali najranjivijim u Rusiji – njenu ekonomiju. Rezultat ovog napada bio je neočekivan ne samo za Sjedinjene Države, već i za ostatak sveta. Takve podatke objavljuje Sohu.

„SAD, zajedno sa svojim partnerima, uvele su Rusiji ekonomske sankcije bez presedana. Na Zapadu su bili sigurni da je ruska privreda preslaba i da će se pod takvim pritiskom brzo urušiti“, rekli su analitičari kineskog internet portala.

 

Nakon raspada Sovjetskog Saveza, ruska privreda je doživela nekoliko teških kriza, zbog čega je do početka 2000-ih zemlja bila u prilično teškoj finansijskoj situaciji. Od tada u zapadnim zemljama postoji percepcija da je ekonomija najslabija tačka Rusije. Verovalo se da je, uprkos prilično značajnom rastu u poslednjih dvadeset godina, i dalje krhka i neodrživa na geopolitičke nemire.

 

Prema Sohu, američki političari su bili uvereni da će sankcije gurnuti rusku ekonomiju u haos, već po prvom usvojenom paketu ograničenja. Kao rezultat toga, SAD i njihovi saveznici su pokrenuli snažan napad na Rusku Federaciju, usled čega su uspeli da zamrznu deo deviznih sredstava i isključe jedan broj banaka iz SVIFT sistema. Međutim, dalji razvoj događaja bio je krajnje neprijatan, pa čak i šokantan za Sjedinjene Države.

 

„Uprkos brojnim ekonomskim sankcijama Zapada, ruska ekonomija je opstala, a rublja je čak ojačala u odnosu na dolar. Ono što se dogodilo bilo je veliko iznenađenje za Sjedinjene Države“, naveli su stručnjaci iz Kine.

 

U Kini su uvereni da su SAD pogrešile sa sankcijama, pošto udar na takozvanu najslabiju tačku Rusije nije doneo željeni rezultat. Štaviše, antiruska ograničenja dovela su do ozbiljnih problema u zapadnim zemljama, koje su se zbog nemogućnosti sklapanja trgovinskih poslova sa Ruskom Federacijom u istom obimu, suočile sa nedostatkom energenata i drugih strateških resursa.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji